Visste du at stalking er lovlig?

I hvert fall er det lov dersom den du stalker ikke er klar over at du stalker vedkommende. Dette har høyesterett fastslått i en dom.

Les også: Også idioter spiser kjøtt

Dagbladet skriver om en 40 år gammel mann som fra før av er dømt for grove voldtekter, seksuell omgang med mindreårige, voldtektsforsøk og blotting nå nylig ble frikjent av høyesterett for kikking på unge jenter gjennom vinduer på noen studenthybler i Trondheim.

Først dømt, så frikjent

Han ble dømt både i tingretten og lagmannsretten, men høyesterett kom altså frem til at vedkommende måtte frifinnes. Dette fordi de fornærmede ikke var klar over at de ble kikket på.

Er det mulig?

Mannen ble tatt på fersken av politiet. Han var ute på prøveløslatelse og han smugkikket på jenter gjennom vinduer. Forholdet er ikke straffbart. Det er noe som er fullstendig galt her.

Gudskjelov så er det bred enighet politisk om at denne loven må endres. Et nytt lovforslag er på trappene, og det er enighet om at stalking er ulovlig uavhengig av om offeret er klar over det eller ikke. Godt å se at politikerne er enige om noe. Skremmende å se at dette har vært lovlig. Hva gikk galt egentlig?

Har du innspill i saken så skriv gjerne i kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *