Ulven har ingen plass i Norsk fauna

Debatten om ulv og bjørn blusser stadig opp. Det er en av de mest opphetede debattene vi har i Norge, og nesten alle har synspunkter, og veldig mange er mer enn middels engasjerte.

Ulv er etter min mening noe som hører fortiden til i den Norske fauna. Jeg ønsker ikke å totalutrydde ulven, men å gi frislipp og totalfrede den slik som gjøres i dag er jeg sterk motstander av. De fleste av de som bor på landet er enige med meg i dette. Jeg bor selv på landet, og har ved et tilfelle sett ulvespor i hagen, men jeg har ikke sett den.

Les også: De største nett-trollene er ulvetilhengere, syklister og miljøfanatikere

Vanskelig å forstå

Jeg er heldig som ikke bor slik til at ulven tråkker over gressplenen og verandaen min daglig enda. At jeg må være livredd hver gang jeg skal sende ungene til skolen, eller når de skal ut å leke. At katten min skal bli spist osv. Det er vanskelig for veldig mange å forstå dette. Spesielt hvis de ikke opplever problemet selv.

De mest høylytte ulveforkjemperne er som regel de som aldri har sett en ulv selv. Jeg har inntrykk av at de stort sett bor i byen, og sjelden beveger seg utenfor sitt nærområde. De drikker kaffe latte under ulltepper på utekafeer og har sterke meninger om noe de egentlig ikke vet et døyt om.

Joda. Ulven er fin den. Den ser myk ut å ta på også. Litt som en snill schæferhund. Det er jo bare å være litt bestemt med den, så er den ikke farlig.

Uvitende ulvetilhengere

Ulven er ikke snill. Den er ikke slem heller. Ulven lever for å spise og formere seg. Ulven ser ikke forskjell på deg og et annet byttedyr om den er sulten. Jeg har hørt at ulv egentlig ikke liker mennesker for vi lukter og smaker rart, men i nøden er vi absolutt bra nok.

Ulv torturerer, dreper og lemlester sauer, hunder og katter. Jeg blir kvalm når jeg ser bilder av ulvens herjinger. Hvor er dyrevernerne når disse dyra trenger hjelp. Er det virkelig verdt det? Å skylde på bøndene hjelper da ikke dyrene som lider.

Det er faktisk bare et spørsmål om tid før ulven også tar mennesker

Det er lett å sitte på Grüneløkka med caffe latten sin og barnevogna og kritisere ulvemotstandere på landet som ikke tør å sette barnevognen ut slik at babyen kan sove i frisk luft i redsel for at poden skal bli ulvemat.

Det er lett å kritisere ulvemotstandere som ikke tør å lufte bikkja i skogen i redsel for å tiltrekke seg ulv som kan ta både hund og eier.

Det er lett å kritisere ulvemotstandere som ikke tør å la barna gå alene til skolen, eller leke alene ute.

Det er lett å kritisere ulvemotstandere som synes regjeringen svikter dem totalt når de lar hensynet til ulven gå foran hensynet til mennesker der de bor.

Det er lett å sitte trygt og godt langt unna der problemene er og kritisere de som ikke ønsker å være en del av et forsøksprosjekt. For det er jo det de er. Ingen har i nyere tid prøvd å lage et idyllisk samfunn der ulv og menneske går hånd i hånd. Vi vet det ikke fungerte for 100 år siden. Vi vet det ikke vil fungere nå.

Antagelig må man føle det på kroppen selv for å skjønne hvordan redselen for ulv er, men det er på tide at folk våkner og skjønner at ulv er greit langt langt til skogs, men ikke i nærheten av hus og tettsteder. Det lar seg rett og slett ikke kombinere.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *