Ulrikke Falch – Lite troverdig som feminist

Hvor troverdig er man som feminist når man får seg kjæreste fra “Ex on the Beach”?

Den tidligere “Skam” skuespilleren, Ulrikke Falch, er i dag erklært som feminist og kvinneaktivist. Hun har blant annet gått hardt ut mot personer som Mads Hansen med beskyldninger om mobbing fordi han reagerte på enkelte bloggeres retusjeringa av egne kroppsbilder, noe vi vet at fører til et økende kroppspress. Men siden det var en mann som tok dette opp, mente altså Falch at dette var mobbing.

Det er ikke noe galt i å få seg kjæreste

Det mye omtalte forholdet mellom Ulrikke Falch og tidligere «X on the Beach» deltager Henrik Elvejord når stadig nye høyder. Først må jeg si at å få seg kjæreste, er noe av det hyggeligste som kan skje i livet. Det er en helt naturlig prosess, og passer man sammen og trives i hverandres selskap, så er det ikke noe som er bedre en det. Men et par ting rundt prinsipper skurrer når det gjelder dette forholdet.

Falch som kjemper mot kvinnelig kroppspress og for kvinners rettigheter, har blitt sammen med en mann som behandler kvinner som objekter. Han har selv sagt at han har to lidenskaper i livet, god litteratur og analsex. Han stiller opp i media i bar overkropp for å selge seg selv. Jeg synes dette minner om dobbeltmoral, og taler i mot alt Ulrikke Falch hevder å stå for. Er det troverdig å la prinsippene falle og lukke øynene i kjærlighetens navn, men likevel fortsette å kjempe for samme sak?

Hevder seg utsatt for hets

Falch har gått hardt ut i media, og i Dagbladet har hun blant annet hevdet at all kritikken rundt hennes forhold er hets, og at hun ikke kan stå ansvarlig for hva hennes kjæreste har sagt og uttalt tidligere.

Neida. man er ikke ansvarlig for hvordan ens egen kjæreste oppfører seg og hva vedkommende sier. Vi er alle voksne individer, og må stå for våre egne handlinger. Motsetninger tiltrekker hverandre osv. Likevel må man nesten vise at man har noen prinsipper, men her har hun altså valgt å bli sammen med en som i prinsippet står for alt hun kjemper imot. Å få kritikk for dette er ikke hets, men noe en offentlig person må tåle. Å trekke hetskortet fordi man går mot egne prinsipper underbygger bare kritikken. 

Foto: Skjermdump fra Instagram

Hvor ble prinsippene av?

Hvor mange vanlige mennesker kunne f. eks blitt sammen med en aktiv nynasist? Uavhengig av hvor snill, god, kjærlig, kjekk og omsorgsfull denne personen hadde vært, så hadde vedkommende hatt holdninger man bare ikke kunne godtatt. Misforstå meg rett. Jeg mener ikke at Falch sin kjæreste, “blodprinsen” Henrik Elvejord, har ekstreme holdninger, men han er stikk i strid med det Ulrikke Falch står for i det offentlige rom.

Her mener jeg faktisk at Ulrikke Falch må velge mellom kjærligheten eller prinsippene, for hun mister i mine øyne all troverdighet som feminist og aktivist. Trøsten for hennes del får være at hun langt i fra er alene om å være feminist og dobbeltmoralist. Det er forskjell mellom liv og lære, og det er vanskelig å velge prinsipper foran sin fuckboy.

Jeg synes Ulrikke Falch på mange måter spilte seg selv i serien Skam, men der hadde hun i det minste sjarm.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *