Test av Mosquito Magnet

Er du plaget av mygg og knott? Der jeg bor hender det at myggen fullstendig tar over utemiljøet om sommeren. Det blir rett og slett helt umulig å sitte ute uten å ta på seg tykke lag med klær som beskytter mot disse blodsugende individene. Man kan ikke lufte, for huset blir fullt av surrende mygg som holder deg oppe om natta. Man blir på mange måter fange i eget hjem. Det er ikke koselig i det hele tatt.

Les også: Test av Axley kullgrill fra Jula

Jeg har prøvd mange produkter som skal skremme myggen bort. Myggspiraler, mygglamper og myggmaskiner i alle former og fasonger. Problemet er at disse produktene kun skremmer bort myggen. De tar ikke livet av dem. Dette var helt til jeg oppdaget Mosquito Magnet.

Maskinen alle mygg frykter

Jeg har testet Mosquito Magnet. Dette er en seriøs myggfjerner, som eliminerer myggproblemer i en radius på opp til 4 mål. Mosquito Magnet lokker mygg, knott og andre blodsugende insekter til seg ved å etterligne menneskets lukt og pust. Myggen blir sugd inn i maskinen, hvor den dehydrerer og dør.

Målet med dette er å utslette flest mulig mygg i et område. Andre produkter på markedet jager myggen bort. De dreper den ikke. Her dør myggen, og man hindrer den fra å legge egg, og produksjon av ny mygg opphører. Med tanke på at en mygg som har sugd blod kan produsere 10 ganger så mange nye mygg er det av stor betydning å få tatt livet av så mange som mulig av dem.

Slik virker den

Ved hjelp av tilkoblet propangassfalske, produserer og sprer Mosquito Magnet konsentrerte mengder karbondioksid (Co2), som mennesker naturlig utånder i områder hvor myggen formerer seg. Mygg og knott lokkes dermed mot fellen – og ikke mot mennesker. Når insektene lokkes mot fellen, blir de dratt nærmere av en patentert duft som simulerer den lukten menneskers hud utsonder. Denne duften produseres ved hjelp av Octenol tabletter, som settes inn i maskinen. Insektene blir deretter støvsugd inn i et nett, gjennom det patenterte systemet som kalles Cunter Flow Teknologi. Der dehydrerer de og dør. Insektene samles i nettet som sitter på siden av maskinen. Når dette nettet er fullt, tar man det enkelt ut, sørger for at all myggen er død, renser det og setter det på plass igjen. Det kan være en fordel å skaffe et ekstra nett, for å slippe nedetid på myggmaskinen. Det har jeg gjort. En 9 kg. propanflaske skal holde til ca. 21 dagers drift. Det samme gjelder Octenol tablettene. Bortsett fra bytte av gass og tabletter, er det lite vedlikehold på dette produktet. Et lite tips når det gjelder å ta livet av myggen som fortsatt lever når du må bytte nettet, er å legge nettet i en plastpose, slik at myggen ikke slipper ut og legge alt i fryseren i et døgn. Da er all myggen død.

Det tok ikke mer enn en uke før jeg merkert en tydelig forskjell i myggbestanden. Det ble litt frem og tilbake angående plassering. Jeg ville først ha den på verandaen under tak. Dette var lite effektivt. Da jeg omsider fulgte bruksanvisningen, og satte den ute i hagen nær busker og kratt, begynte den virkelig å imponere.

Allerede første kveld, var det svart av mygg i nettet. Etter en uke så nettet ut som på bildet. Det var igjen mulig å sitte ute på verandaen. Man kunne igjen ha vinduet oppe uten å bli torpedert av blodtørstige mygg og knott. De myggene som fortastt lever, velger i dag stort sett en sikker død i myggmaskinen fremfor oss. Bildet viser altså fangsten etter en ukes drift. Dette er mange tusen mygg. Det er helt utrolig å se hvor mange mygg denne maskinen har tatt kverken på. Ringvirkningene av dette er jo helt klar. Disse myggene, som er hunmygger, skulle etter planen lagt nye egg før de døde. Det får de ikke gjort, og myggbestanden er redusert betraktelig. Hannmygger suger ikke blod og blir ikke lokket i fellen.

Konklusjon:

Mosquito Magnet kan jeg anbefale på det varmeste til alle som har problemer med mygg og knott. Jeg var skeptisk, og til den prisen bør den virke bra. Det gjør den helt klart. Den selges i jernvareforetninger og byggevarehus. Det tar 4-6 uker fra maskinen startes til den har drept all mygg i nabolaget. Det anbefales å starte myggmaskinen tidlig på våren, før myggen har begynt å klekke. Da får man best effekt.

Obs…Plasser myggmaskinen et lite stykke unna der du oppholder deg. Naturlig nok tiltrekker den seg horder av mygg, og akkurat der den står vil du ikke være.

Finn flere produktanmeldelser her

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *