Test av Axley kullgrill fra Jula

Grill skal være kullgrill. Det er mitt motto. Gassgrill og elektrisk grill er sikkert mye mer hensiktsmessig, men omtrent like sjarmerende som en komfyr. Sjarmen med å grille er å fylle på med kull, spyle akkurat riktig mengde med tennvæske over grillkullet pluss litt til, vente akkurat lenge nok for så å tenne på. Så setter mann seg ned med en brus eller øl og venter på at kullet blir varmt nok. Rett før man tror grillen er klar, henter man grillmaten. Så er det bare å lesse på. 

Nå har jeg fått sjansen til å teste ut en liten indrefilet av en kullgrill fra Jula. Den selges akkurat nå for kr.999,-Normalpris er 1499,- Til den prisen ser det ut til at man får mye for pengene. Jeg har akkurat hatt gleden av å montere herligheten, noe som gikk veldig bra og så lang er jeg veldig fornøyd med produktet.

Axley kullgrill ser akkurat ut som en gassgrill med justerbar kullrist som kan heves opp og ned for justering av varmen. Den har varmeholdningsrist i tillegg til hovedrist og avlastningshylle.. På lokket sitter det et termometer. På siden sitter det til og med en flaskeåpner.

Da er det på tide å fyre opp

Før man kan danne seg et helhetlig inntrykk av grillen, så må man jo prøve den. På menyen står marinerte nakkekoteletter og maiskolber. Da er det bare å helle på grillkull og tenne opp. Grillen har 4 luftinntak, ett på hver side av panna nede og et på hver side av lokket. Hvordan det er mest hensiktsmessig å justere disse vet jeg ikke men jeg setter alle i full åpning.

Etter 20 minutter er grillen klar, så da er det bare å lesse på kjøtt og maiskolber. Det er betydelig bedre plass på denne grillen enn på en kulegrill som jeg er vant til å bruke. Jeg får derfor plass til alle kotelettene og maiskolbene på en gang, noe som sparer meg for en del tid.

Grillen har et hendig termometer i lokket. Dette er ikke så viktig nå, men skal man bake eller langtidssteke ett eller annet er det en nyttig finesse.

En skuffende oppdagelse er at lokket ikke går igjen som det skal. Som jeg skrev om under monteringen av grillen slet jeg med å få montert hengslingene til lokket. Dette ser jeg resultatet av nå. Lokket er skjeft og går ikke skikkelig igjen. Dette blir værre når grillen blir varm.

Som en følge av dette ble emaljen slitt av der hvor lokket treffer på en slags hake som står opp fra grillen. Det der var litt irriterende og er noe jeg må se nærmere på.

Varmen er som man ser av termometeret upåklagelig og det at kullristen kan heves opp og ned ved hjelp av en sveiv kommer til nytte for justering av varmen. Den kunne med fordel vært mulig å justere enda mer. Det er også veldig deilig å ha et lokk som enkelt kan lukkes for å slukke flammer som blusser opp på grunn av fett som renner ned i kullpanna og antenner kullet. På kulegriller kveler man gjerne varmen når man legger på lokket, men på denne grillen er det så mange justerbare luftspjeld at det ikke er noe problem.

Etter kort tid er maten klar. Mer hokus pokus er det ikke.

Konklusjon:

Grillen var komplisert men likevel enkel å montere grunnet oversiktlig monteringsanvisning og sortering av skruer. I bruk føles grillen sollid og mye mer eksklusiv en det prisen skulle tilsi. Det er god plass til maten som skal grilles og den har til og med varmeholdningsrist og avlastningshylle. Det skjeve lokket var en skuffelse, og justering av kullristen for å justere varmen kunne vært bedre. Alt i alt synes jeg dette er en veldig god grill til den prisen. Ønsker du deg en billig kullgrill som føles litt mer luksuriøs uten å betale flere tusen kroner så er dette et godt valg. Terningkast 4.

Hor mange stjerner vil du gi produktet?
[Total: 1 Gjennomsnitt: 4]

Les om monteringen av grillen her

Del

Du vil også kanskje like

One thought on “Test av Axley kullgrill fra Jula

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *