Syklister uten folkeskikk – Nå også fritatt for trafikkregler

Hva er det egentlig som feiler enkelte syklister. Har de null respekt for andres liv og helse?

Les også: De største nett-trollene er ulvetilhengere, syklister og miljøfanatikere

Vi har alle vært der. På fortauet, tilsynelatende trygge. Intetanende om supersyklisten i kondomdress som om få sekunder skal snidde deg i en vill fart med millimeters margin. Tar du et feil steg, så er det over. Du roper i affekt – Hva faan er det du driver med!!! –  mens du knytter neven etter den hensynsløse jævelen. Han snur seg og skriker “idiot!!!” tilbake, og suser videre ut i gata på rødt lys, mens en bil som hadde grønt, må bråbremse for ikke å kjøre han ned. Han hopper opp på fortauet igjen, og fortsetter sin hasardiøse ferd nedover gata, delvis på fortauet og delvis i gata…Var det virkelig du som var idioten?

Du sitter i bilen din i rushtrafikken. Du venter på grønt lys. I det, det grønne lyset kommer, og du begynner å kjøre, suser en supersyklist over fotgjengerfeltet og snidder støtfangeren din. Han gir deg fingeren, akkurat som at du gjorde noe galt bare ved å være der.

Først meg, så meg…så alle andre til sist

Misforstå meg rett. Jeg har ingenting i mot syklister generelt. De fleste tar hensyn og oppfører seg respektfullt i forhold til sine medtrafikanter. Det er den økende mengden av hensynsløse idioter i kondomdress, som egoistisk presser seg frem uten respekt for andre, som tror at de eier veien, og som ikke har annet enn sitt egne egoistiske vinning i tankene jeg er ute etter å ta et oppgjør med. Dette er også en mennesketype som er ekstremt lett å provosere. De har inntatt en slags selverklært gudestatus og klikker gjerne i vinkel om du skulle finne på å konfrontere dem med den usmakelige oppførselen deres. Som om ikke det er nok så er de nå også godt hjulpet frem av et bystyre i Oslo som tilrettelegger mer og mer for denne måten å oppføre seg på. Taler du i mot disse går de berserk på sosiale medier. Søk etter #syklist #sykkel eller #delveien på twitter så skal du se.

Trafikkreglene gjelder ikke lengre

Nå har det til og med blitt lov til å sykle mot enveiskjøring i Oslo. Det er til og med skiltet under innkjøring forbudt skiltene at “gjelder ikke sykkel”  Det har til og med vært snakket om å gi syklister forkjørsrett i alle kryss som ikke er lysregulert. Dette er intet annet enn galskap og molbopolitikk.

Slike regler gir anarki i trafikken, og gir kondomdress-idiotene enda mere blod på tann. Som tidligere nevnt vil den normale syklist fortsatt vise hensyn i trafikken, men disse gude erklærte supersyklistene som kun tenker på egen vinning, og driter i andre vil jo lage det komplette kaos med loven på sin side. Hvor er fornuften?

Veimyndigheten ligger nå på politikere som ikke skjønner konsekevenser

Før var det politiet som var utførende skiltmyndighet. De var meget restriktive til slik skilting i byen, og det med god grunn. Trafikksikkerhet. En regelendring ble gjort slik at skiltmyndigheten ble flyttet fra politiet til kommunen. Det var nok ikke så lurt. Politiet er nok best skikket til å vite hvordan trafikken bør reguleres, Ikke Guri Melby (V) som er Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, eller noen av de andre sykkel fantastene i byrådet for den del.

Men det fungerer jo så bra i utlandet…

Det har vært argumentert at slike regler fungerer bra i utlandet. Det stemmer nok. Hvis man ser på byer som København og Amsterdam så er sykkelfelt stort sett opprettet ved siden av eksisterende vei som en helhetlig løsning. I Oslo er sykkelfeltene deler av bilvei som bare er gjort om til sykkelfelt ved å male veibanen. Dette er ikke en god løsning. Det minner om hastverksarbeid, og gjør konfliktnivået mellom bilist og syklist enda høyere.

Det kan ikke være slik at bare fordi det er miljøvennlig å sykle, så skal alle lover og regler for trafikk settes til side. De er der for en grunn. De er der for å beskytte både bilister, syklister og fotgjengere. Nå blir de satt til side fordi sykkelen skal frem, koste hva det koste vil. Hadde det blitt regnet som miljøvennlig å bruke kniv hadde det vel blitt lov til å gå med dette også.

Jeg lurer på hvorfor det er så mange syklister som ikke eier folkeskikk, empati eller evnen til å samarbeide i trafikken. Mulig kondomdressen sperrer av blodtilførselen til enkelte deler av hjernen, men det får da være grenser. Egoistiske supersyklister i kondomdress er en fare for alle som ferdes i trafikken, inkludert dem selv.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *