STØTT BONDEN – SPIS GRIS

Noe av det mest idiotiske jeg har hørt på lenge er at man nå oppfordres til å slutte å spise gris fordi NRK programmet Brennpunkt fant bønder som mishandlet grisene sine.

Les også: Dyrevelferd må gå foran rituell slakting

Det er Nettverk for dyrs frihet, en dyrevernorganisasjon som dokumenterer, avslører og bekjemper dyremishandling som står bak kampanjen, Griseløftet, der de oppfordrer folk til å avstå fra å spise gris i sommer. De gjør dette ved å spille på folks samvittighet og hevder med dette langt på vei at alle griser lider, at alle bønder er dyremishandlere og at alle som spiser gris støtter oppunder dyremishandling. Et knippe kjendiser har de fått med seg på laget også.

Majoriteten av Norske bønder behandler dyrene sine bra

Dette er jo bare tull. De fleste bønder er glade i dyrene sine. De har yrkesstolthet og de behandler dyrene sine inkludert grisene bra. At Nettverk for dyrs frihet, jobber for dyrs velferd er vel og bra, men at de stigmatiserer en hel yrkesgruppe og deres kunder på denne måten, minner mer om et maktspill og et markeringsbehov enn en kamp for dyrenes velferd.

Noen få narsissister som aldri burde vært bønder eller hatt dyr, representerer ikke en hel yrkesgruppe eller en hel næring. Skal man få bukt med problemet må man luke ut de råtne eplene og ikke prøve å ta livet av en hel yrkesgruppe og frata dem deres levebrød. Jeg synes synd på majoriteten av norske grisbønder som nå blir forsøkt stemplet som dyremisshandlere av Nettverk for dyrs frihet.

Fortsett å spise gris med god samvittighet

Jeg oppfordrer alle til å fortsette å spise gris. Ikke ha dårlig samvittighet for å spise en ekstra pølse eller slenge noen ekstra svinekoteletter på grillen i sommer. Svinekjøtt er sunt og godt og har tilhørt kosten vår i mange generasjoner.

Jeg har opprettet Facebook-gruppen, STØTT BONDEN – SPIS GRIS i sakens anledning. Jeg oppfordrer alle lesere til å melde seg inn i gruppen, dele den og dele denne artikkelen.

PS. Husk at 2019 er grisens år.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *