Slik fungerer MeWe

Mange har forsøkt men få har lykkes. Nå prøver en ny Facebook-utfordrer seg. MeWe kaster seg inn kampen om Facebook-brukerne. Men er de en reell trussel mot Facebook?

Les også: Ferdig Snakka prøver MeWe

Interessen for MeWe vokser raskt og med 30 000 nye medlemmer om dagen har de definitivt blitt en snakkis. Mens utfordrere som Orkut, Vero og Google Plus har feilet ser MeWe ut til å få fotfeste blant sosiale medier.

Respekt for brukerne

Det MeWe fremfor alt lokker med er større respekt for personlig integritet. I motsetning til Facebook tjener de ikke penger på å samle mest mulig informasjon om brukerne for så å selge den videre til 3. parts selskaper. Man slipper også påtrengende reklame.

Forretningsmodellen bygger i steden på å selge tilleggstjenester som er frivillige å bruke. MeWe er gratis for deg som bruker, men du kan i tillegg kjøpe ekstra emojis, utvidede sider for firmaer osv. Tjenesten er under utvikling og flere tilleggstjenester kommer i fremtiden.

Ligner på Facebook

Er du Facebook-bruker i dag går det raskt å komme i gang. MeWe virker i dag som en forenklet versjon av Facebook og den minner egentlig litt om der Facebook var for mange år siden. Hovedsaken er at du lager deg en profilside som består av et portrettbilde og et bakgrunnsbilde. Du legger også inn informasjon om detaljer som hvor du bor, hva du jobber med, alder, hvor du har studert osv. om du ønsker dette.

MeWe benytter seg av statusoppdateringer akkurat som Facebook. Du velger selv hvor privat eller åpen profilen din skal være. Det finnes også et felt der du kan angi hva du, spiser, hva du drikker, hvilken musikk du hører på, hva du leser osv. Det finnes også en chatt, gruppefumksjoner, kalender med hendelser og mulighet til å følge diverse sider. Veldig likt som Facebook med andre ord.

MeWe er en Facebook som har blitt snill

MeWe er i det fulle og hele en Facebook med en annen forretningsmodell. Facebook har en modell som har ført til krass kritikk grunnet alt fra rare sensurregler og håndhevelsen av disse til hacking av brukernes passord, salg av brukernes informasjon til 3. parts leverandører uten tillatelse, aggressiv markedsføring, påvirkning av valgresultater osv. Dette bør kunne lokke mange av Facebook sine brukere over til MeWe som nå under hashtagen #deletefacebook forlater Facebook i protest mot alle integritetsbrister og brudd på tillit.

Nå er det bare for MeWe å lokke til seg flere brukere. Det er alltid vanskelig som nyoppstartet sosialt media, og det er veldig spennende å se hvordan dette kommer til å gå.

Ferdig Snakka er på MeWe og du kan besøke meg her

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *