Skulk skolen for miljøet eller bli fryst ut

Foto: Shutterstock

Kronprins Håkon hyller streikende skoleelever. I Sverige blir elever som ikke ønsker å skulke for miljøet mobbet og fryst ut.

Les også: En dag streiker de for miljøet – Den neste dagen lager de søppelkaos

Det jeg skrev i en tidligere artikkel om baksiden av medaljen på ungdommens skolestreik for miljøet er altså bekreftet. Ungdom som ønsker å fokusere på skolen fremfor å skulke blir hetset, mobbet og uthengt på grunn av sitt standpunkt. Selv lærerne er med på å presse elever til å bryte skolenes eget reglement.

Gruppepress for miljøet burde jo være et mye bedre navn på disse aksjonene. Den unge miljøaktivisten Greta Thunberg hadde nok gode intensjoner da hun startet denne vanvittige kampanjen, men jeg tror ikke hun ante konsekvensene dette ville få for mange ungdommer som nå blir mobbet eller fryst ut fordi de ikke følger strømmen.

Mobbet av læreren og fryst ut av klassen

Det svenske nettstedet Det goda sämhellet kan fortelle om Sanna som ikke ville streike for miljøet. Hun ble mobbet av sin egen lærer. Sanna og moren vil ikke gå ut offentlig med sine virkelige navn da de er redde for represalier.

For Sanna og hennes mor begynte problemene i april da elevene på skolen der Sanna går hadde bestemt seg for å delta i skolestreiken som Greta Thunberg og PR-mannen Ingemar Rentzhog startet i august året før. Elevene ble til og med oppmuntret til å delta i streiken av skoleledelsen, noe som i seg selv er helt vanvittig.

Les også: Ungdommens streik for miljøet dagen derpå.

Men din datter vil jo ikke være med å streike for miljøet

Læreren til Sanna hadde blitt irritert på henne da hun ikke ville delta i skolestreiken for miljøet. Ifølge moren mente læreren at Sanna var uengasjert og ikke skjønte alvorligheten av klimatrusselen. Hun ba henne om å tenke igjennom sin beslutning nøye, og hun sa det også åpent foran hele klassen. Sanna sa at det føltes som om læreren prøvde å latterliggjøre henne foran de andre studentene.

Lærerens oppførsel fikk resten av klassen til å vende seg mot Sanna. Hun ble fryst ut av klassekameratene og kalt klimafornekter.

Kimafornekter har blitt et skjellsord og heksejakten er i gang

La meg gjøre det klinkende klart. Du må ikke skulke skolen og gå i tog for å bry deg om miljøet. Mobbingen av elever som ønsker å bli på skolen har ingenting med miljøkamp å gjøre. Skolestreiken for miljøet minner mer om et hysteri der hjernedøde zombier marsjerer gjennom gatene, og de få elevene som fortsatt har en selvstendig tankegang blir offer for mobben. Det hele minner veldig om filmen Bird Box der nesten alle i innbyggerne i USA blir offer for et usynlig nærvær som gjør at de blir sinnsyke, voldelige og prøver å drepe alle i deres vei før de til slutt dreper seg selv. Noen få individer blir ikke påvirket av dette nærværet, men må kjempe for livet mot de zombielignende hordene av mennesker. Sammenligningen er selvfølgelig satt på spissen av undertegnede, og selvfølgelig er det ingen som dreper hverandre for miljøet i tilfellet streikende skoleungdom, men det usynlige nærværet virker å være der og gjør veldig mange ungdommer og lærere til miljøzombier og mobbere.

Les også: For MDG er all kritikk hets

Sanna er absolutt engasjert i miljøsaken

Ifølge moren er Sanna meget engasjert i miljøsaken. Minst like engasjert som de andre elevene. Likevel ble hun plutselig betraktet som en slags trussel mot de andre elevene. Hun syntes at stemningen var veldig lite hyggelig og hun ble redd fordi de andre i klassen var så sinte på henne.

Da moren til Sanna kontaktet skolens rektor for å snakke om lærerens oppførsel som hun ikke syntes var grei, fikk hun ingen støtte. Tvert imot. Rektor hadde spurt om hun ikke ville at hennes datter skulle engasjere seg i viktige samfunnsspørsmål.

Holdningen til ansatte og ledelse på denne skolen er jo helt hårreisende og må jo bryte med ethvert regelverk. Er dette representativt for skoler i Sverige? Da synes jeg synd på svensk skoleungdom som ønsker å være selvstendig og tenke selv. Er det noen grunn til å tro at det er noe bedre i Norge? Jeg har hørt om lærere som har kalt streiken en «ekskursjon» Dette har ført til at de elevene som ville skulke slapp fravær, mens de som ønsket å være på skolen og følge undervisningen endte opp uten lærer og fikk fravær ved å bli på skolen. Er dette lov?

Det må være straffbart å tvinge elever til å ta politiske standpunkt

Lærere som presser personlige meninger og standpunkt på sine elever på denne måten er farlige påvirkere og en trussel mot et fritt samfunn. Når de setter elever som ikke deler deres synspunkter i offentlig gapestokk og bruker deres klassekamerater som våpen mot dem er de ikke lengre lærere. Dette er indoktrinering og hjernevasking. De burde fratas enhver mulighet til å undervise.

Sanna tør ikke lengre å gå på skolen da hun er redd for hva hun kan bli utsatt for av de andre elevene. Hva slags samfunn er det som tillater lærere å oppføre seg slik og hvorfor tar ingen tak i det.

Meningsløst og bortkastet

Jeg vet at det nå i utgangspunktet ikke lengre er sosialt akseptert eller politisk korrekt å kritisere skoleungdom som streiker for miljøet. Det er heller ikke det jeg gjør. Det jeg kritiserer er den økende mangelen fra spesielt de voksne til å se at det finnes flere veier å gå for miljøets skyld. Mange lærere og offentlige personer har skylappene godt tredd nedover ørene og glemmer å se alle individene i situasjonen. Har de dannet en sekt? Barn og unge som ikke ønsker streik som fremgangsmåte har også krav på å bli sett og hørt. Her er det i ferd med å utvikle seg en «enten er du med oss, eller så er du mot oss» mentalitet støttet av voksne myndighetspersoner som skremmer meg.

Skal man kjempe for miljøet kan ikke dette skje kun med kamprop, umulige krav og plakater som man kaster fra seg på gata når dagen er over. Den viktigste delen av kampen for miljøet er å få seg en utdannelse og bli opplyst. Det er da man kan gjøre en forskjell. Miljøpopulisme fører bare til klimahysteri, segregering, ekskludering og mobbing. Dette burde kronprinsen tenke over før han hyllet klimamobben.

Legg gjene igjen en kommentar under om du har synspunkter på det jeg skriver.

Les også: Gyldig fravær for å demonstrere – For noe tull!

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på nye artikler på epost.

Del

Du vil også kanskje like

One thought on “Skulk skolen for miljøet eller bli fryst ut

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *