Skoler oppfordres til å tilby julegudstjenester for elevene

Alle skoler bør tilby skolegudstjeneste for elevene, og et likeverdig alternativ for elever som ikke vil gå i kirken. Det slås fast i en ny revidert nasjonal veileder utarbeidet av Kunnskapsdepartementet.

Jeg er ikke spesielt religiøs, men kristne verdier og tradisjoner har i århundrer vært en del av Norge, og disse tradisjonene og verdiene er viktige å holde på. Akkurat som vi ønsker nye landsmenn og deres tradisjoner velkommen til vårt land, er det like viktig at vi beholder våre egne.

Hull i hode logikk

Jeg synes det er fullstendig hull i hodet når folk snakker høylytt om viktigheten av at innvandrere tar vare på sine tradisjoner, samtidig som de snakker ned sine egne og kaller de lite inkluderende. Det er en dobbeltmoral som jeg ikke skjønner noe av. Jeg synes det er hull i hodet med alle de rektorer som avlyser skolegudstjenestene og juleavslutningene, fordi de er livredde for å støte noen. De eneste som blir støtt er vel dem selv.

La oss håpe at denne oppdaterte veilederen gjør det enklere for skolene og deres ledelse å skjønne at skolegudstjenester er greit. Kristne tradisjoner og kulturarv vil alltid ha en viktig plass i den norske skolen selv om vi har blitt et multikulturelt samfunn.

La folk velge selv

På denne måten kan de som ønsker å være med melde seg på. Eller så kan de være med på det likeverdige alternativet. Hvis noen mener at dette er ekskluderende bør de gå en runde med seg selv, og spørre seg hva de egentlig driver med.

Å ekskludere seg selv er ikke inkluderende for noen.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *