Saksøkte Pepsi for et jagerfly

Det er ikke alltid like lett å lage reklame. Noen tar reklamen litt mer bokstavelig enn andre. Dette fikk Pepsi oppleve etter en TV-reklame i 1995.

Les også: Rake America great again

Det var John Leonard som i 1995 så TV reklamen fra Pepsi som blant annet viser en skoleelev som lander utenfor skolen sin med et Harrier jagerfly. Disse flyene kan lande og ta av vertikalt som et helikopter.

Pepsi hadde på denne tiden en kampanje der man kunne tjene poeng ved kjøp av Pepsi Cola. Disse pengene kunne brukes til å kjøpe Pepsieffekter. I reklamen blir det opplyst at jagerflyet koster 7 millioner pepsipoeng.

Ville ha et Jagerfly

Leonard tok dette litt for bokstavelig, og siden han hadde veldig lyst på et Harrier jagerfly, benyttet han seg av muligheten til å kjøpe pepsipoeng. 1995 verdien av et Harrier jagerfly var 33 millioner dollar. 7 millioner pepsipoeng kostet 700.000 dollar. Her oppdaget Leonard at han kunne gjøre et røverkjøp. Uten å nøle la han 700.000 dollar på bordet og kjøpte det antall pepsipoeng han trengte for å få seg et billig jagerfly.

Skuffelsen ble derfor stor da han skulle veksle poengene inn hos Pepsi. De avslo kravet hans om å få kjøpe et Harrier jagerfly for 7 millioner pepsipoeng. Leonard ville ikke gi seg og gikk rettens vei. Saken gikk helt til høyesterett, og i år 2000 forelå den endelige dommen, og han tapte mot Pepsi.

Retten konkluderte med at det å kunne handle et jagerfly på denne måten må ansees som umulig. Han burde skjønt at prislappen på jagerflyet som kom frem i reklamen var en gimmick, og at en reklame ikke kan tas så bokstavelig.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *