Raymond Johansen har endelig våknet

Foto: Sturlason

-Oslo er en trygg by, sa arbeiderpartipolitiker Raymond Johansen som er byrådsleder i Oslo til Dagbladet i fjor sommer da han freste mot justisminister Tor Mikkel Wara (FrP) sitt utspill om at Oslos gater ikke kan kalles trygge.

Les også: Miljørealister er rasister

There is nothing to see here. Please move on!!!

Sitatet er en replikk fra en scene i en komedie jeg så en gang. Jeg husker desverre ikke navnet. En politimann står foran et åsted der folk sloss, biler krasjer i hverandre og eksploderer og butikker raides Han roper og vinker til forbipasserende og skuelystne, og prøver febrilsk å overbevise dem om at ingenting skjer bak han, og at folk bare kan gå videre. Hver gang jeg ser og hører Raymond Johansens utspill om at Oslo er en trygg by, og at noen få “Barn” ikke skal få ødelegge det gode rykte byen hans har, tenker jeg alltid på denne scenen. God dag mann økseskaft

En mester i tåkelegging og «skyv under teppet» politikk

Raymond Johansen er vel noe av det mest populistiske norsk politikk har å oppdrive i dag, og nå har han visst våknet. Jeg tror ikke han har våknet fordi han har vært naiv og godtroende. Jeg tror han har innsett at det ikke lengre er populært å si at Oslo er en trygg by. Folk tror rett og slett ikke på han lengre. – Dette er starten på fremtidens kriminelle gjenger, sier han nå. Nå krever han plutselig handling og strakstiltak mot den raske utviklingen av kriminalitet og knivbruk i hovedstaden, og det av regjeringen…fienden hans. Snakk om å kaste stein i glasshus. Er den trygge byen hans kanskje ikke så trygg likevel?

Handlingslammet er stikkordet

Byrådet med Johansen i spissen har vært totalt handlingslammet, og levd i fornektelse i forhold til den økende kriminaliteten vi alle så at kom. I stedet for å gjøre tiltak, har de reist rundt og latt seg avbilde sammen med alle glansbildehistoriene i byen, skjøvet problemene under teppet og fordømt advarslene fra Wara og andre politiske motstandere som feil og stigmatiserende.

Det er kjedelig å møte seg selv i døra på den måten som Raymond Johansen har gjort her, men de fleste av oss som bryr oss om annet enn sykkelfelt og bilfritt byliv har sett dette komme lenge. Hva skal man med en bilfri by der ingen andre enn bevæpnede kriminelle gjenger tør å ferdes?

Si gjerne din mening om saken i kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *