Rake America great again (Look to Finland)

I denne videoen kan man tydelig se hvordan den Finske befokningen forvalter og raker sine skoger med kjærlighet og omtanke.

Aner vi et lite snev av demens når det gjelder den mye omtalte amerikanske presidenten Donald Trump?

Han har sagt og gjort mye rart, men dette begynner vel å bli litt vel vel rart? Presidenten har gått hardt ut og kritisert skogforvalterne i områdene i California der skogbrannene har herjet de siste ukene. Han har beskyldt dem for ikke å ha gjennomført preventive tiltak for å unngå at skogen tar fyr. Et av utspillene hans går nå mot Finland, der han påstår at de raker skogene sine for løv, for å unngå skogbranner, noe han mener skogforvalterne i California også burde ha gjort. Da hadde ikke brannene blitt så omfattende.

Dette visste i utgangspunktet ikke finnene noe om selv heller, men en stor folkeaksjon har nå blitt dannet, og i sosiale medier tar finnene nå ansvar og viser stolt frem hvordan de raker sine skoger.

Jeg lurer på om Donald Trump egentlig vet at dette er tull, eller om han faktisk tror at ved å rake skogene på dugnad, så unngår man skogbranner. Eller vet han innerst inne at det er stor forskjell på miljøet  i California og Finland og at dette er noe av grunnen til at det ikke tar fyr så lett i de finske skoger?

Det er ikke godt å si. Man kan si mye om den amerikanske presidenten, men underholdningsverdien kan ingen ta fra han. Men det siste utspillet får i hvert fall meg til å lure på om Trump begynner å bli litt dement. Han er jo 72 år gammel, så det er jo ikke utenkelig.

Vi får uansett håpe at det ikke blir skogbrann i Finland noen gang, for da vil Trump sin illusjon falle i grus er jeg redd.

Del

Du vil også kanskje like