PST – Politiets Surre Tjeneste

Hva er det egentlig som skjer med PST i Wara-saken?

Les også: Noe Skurrer i Wara-saken

Jeg har stort sett inntrykk av at PST er et organ som jobber godt for å gjøre din og min hverdag trygg, og at de på en god måte ivaretar sikkerheten for våre politikere og folkevalgte. I Wara-saken begynner jeg å lure.

Jeg og resten av Norge satte kaffen i halsen da PST på en pressekonferanse den 14. mars offentliggjorde at de hadde siktet justisminister Tor Mikel Wara (FrP) sin samboer, Laila Anita Bertheussen, for å ha tent på familiens bil, samt at de mente det var naturlig å stille spørsmål ved om hun kanskje kunne stå bak de andre angrepene mot hjemmet deres også.

Les også: Hvor er PST?

«Sterke beviser»

Det ble først gitt inntrykk av at PST hadde sterke beviser, blant annet i form av videoopptak som førte til at det ble tatt ut siktelse mot Bertheussen. I ettertid viser det seg at disse videobevisene er videoopptak som ikke viser noen bevegelse i tidsrommet bilen ble påtent, men at det ble registrert bevegelse i parets inngangsdør via bevegelsesdetektorer i samme tidsrom. Dette mener PST at knytter Bertheussen til hendelsen. Dette mener de beviser hennes skyld. For meg virker det som at hele saken er bygget på indisier og ikke påståtte beviser. En dør som står oppe er alt de har å gå på? Jeg og resten av landet ble en stund lurt til å tro at PST hadde Bertheussen på kamra og tatt på fersken.

Dagen etter at Bertheussen ble arrestert, fikk vi vite at det allerede dagen før siktelsen mot henne også ble tatt ut siktelse mot Black Box direktør Sibué-Birkeland og «kunstnerne» bak teaterforestillingen «Ways of Seeing» De ble siktet for å ha krenket privatlivets fred, etter at Bertheussen anmeldte dem i desember.

Politiet frafalt denne siktelsen allerede påfølgende søndag, fordi ingen straffbare forhold kunne bevises. De hadde da fått avslag på ransaking av de siktedes kontorer og hjem. Hva i all verden var dette for noe?

Ligger PST og Politiet nede for telling?

Ser vi et PST i panikk? Er de så desperate etter resultater i etterforskningsarbeidet at de sikter Gud og hvermann? Det er i hvert fall ikke noe som minner om konsekvent tankegang i PST for tiden, og disse krampaktige forsøkene på å skape resultater kan umulig gjøre det enklere. Er det politisk press fra den ene eller andre kanten som fører til dette hodeløse reaksjonsmønsteret fra PST og Politiet i Oslo?

Ikke vet jeg, men det som er helt sikkert er at PST må tviholde på siktelsen mot Bertheussen og få henne dømt for at ikke dette skal bli total katastrofe for dem. Kan vi være sikre på at hun får en objektiv og rettferdig behandling i denne prestisjesaken dette har blitt for PST? Eller kommer hun til å bli dømt på indisier og ingen kommer noen gang til å få vite hva som egentlig skjedde?

Jeg håper PST kommer seg raskt på bena igjen for akkurat nå ligger de nede for telling i mine øyne.

Les også: Black Box teater har en aroganse som mangler sidestykke

Har du innspill i saken? Bruk gjerne kommentarfeltet under.

 

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *