Prada beskyldt for rasisme – Ren idioti

Hvem er den egentlige rasisten her?

Det er en nøkkelring som er en del av motehusets Pradamalia-kolleksjon som har fått hard kritikk denne gangen. Nøkkelringen er ment å forestille aper i brunt og sort med store, røde lepper. Flere har trukket tråder til såkalt «blackface». Dette skriver motesiden minmote.no

Blackface er i følge Wikipedia en type teatersminke med opphav i USA, brukt for å portrettere en arketype av en mørkhudet person.

En utrolig assosiasjon

For meg ligner disse dukkene på apekatter. Jeg lurer veldig på hvem som egentlig er rasistene her, som automatisk assosierer disse apekattfigurene med mørkhudede mennesker? Dette er holdninger som virkelig skremmer meg.

Det minner veldig om han som høylytt gikk ut på facebook for en tid tilbake, og kritiserte en Rema 1000 butikk som hadde skrevet “apeloff” på prisskiltet til bananene.

Det var ikke et ord om hudfarge, etnisitet eller rase på dette skiltet. Likevel klarte denne personen å assosiere dette med mørkhudede mennesker, og mente at dette var rasisme. Hvem er den egentlige rasisten? En person som klarer å se sammenhengen mellom aper og bananer, eller en person som automatisk tenker «neger» når han ser denne kombinasjonen?

Prada har selvfølgelig lagt seg helt flate og trukket produktene fra markedet. De er redde for omdømmet sitt og har beklaget det hele.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *