Politikere som hetser er de verste

Skjermdump fra Twitter

Jeg støtter på ingen måte hets av personer på internett eller i det virkelige liv. Det være seg vanlige mennesker, kjendiser, eller politikere. De siste dagene har vi kunnet lese om MDG politikerparet Lan Marie Ngyuen Berg og Eivind Trædal som skal ha blitt grovt hetset på Facebook etter at de offentlig gikk ut og annonserte at de skulle ha barn.

Les også: De største nett-trollene er ulvetilhengere, syklister og miljøfanatikere

Først vil jeg benytte sjansen til å gratulere paret så mye. Det å få barn er den største opplevelsen i livet, og dette bør kun generere glede og kjærlighet, og må ikke blandes med politikk, person eller meninger.

Så til det mindre hyggelige. Vi vet alle at MDG har en mildt sagt kontroversiell politikk. Jeg deler mange av deres synspunkter på miljø, men få av deres virkemidler. MDG har etter min mening glemt demokratiet og det å få folk med seg på laget når det gjelder å forandre holdninger, og det å innføre ny politikk. De har en “tre nedover øra” politikk som består av tvang og pisk. Lite eller ingen gulrot. Det har vi sett særdeles gode eksempler på i Oslo, der mange både i det private og i næringslivet sliter som følge av denne måten å styre livene deres på. De som prøver å ta til motmæle eller kommer med synspunkter som ikke gagner MDG, blir stort sett svart og kalt i negative ordelag og således stemplet som klimafornektere, negative, trangsynte, dumme og også gjerne høyreradikale, hva nå det har med saken å gjøre.

MDG har etter min mening påberopt seg selv å være en slags Messias der holdningen er at folket er en flokk disipler uten egen vilje, eller egne meninger, og de skal ta i mot og bukke. De virker litt som en sekt. Enten er du med dem, eller så er du i mot dem. Dette skaper mye sinne i folket, og politikere som viser en slik arroganse og mangel på forståelse for mangfoldet i befolkningen, og også mangel på respekt for andres meninger er også lettere gjenstand for hets.

Jeg synes også at Eivind Trædal slipper alt for lett unna. Han er av mediene tildelt en offerrolle som han ikke fortjener. Trædal er selv en meget aktivt spissformulerende og stigmatiserende person i media og både på Facebook og på Twitter. Han har en tone som til tider totalt mangler respekt for sine politiske motstandere, og han stempler folk både i øst og vest. Det være seg politikere eller den vanlige mannen eller kvinnen i gata. Denne mannen er selv en hetser og et nettroll, og får lite eller ingen medlidenhet fra meg.

Skjermdump fraTwitter
Skjermdump fra Twitter

Politikere som blir hetset er en fare for demokratiet. Derfor er det ekstra ille når politikere selv hetser. Det skrives lite om dette i media i dag, derfor er det er på tide å skrive noen ord om akkurat dette. Politikere må gå foran som et godt forbilde. De har et spesielt ansvar for å oppføre seg i det offentlige rom. Hvis ikke politikerne selv klarer dette, hvordan skal man da forvente at vanlige folk klarer det?

Del

Du vil også kanskje like

One thought on “Politikere som hetser er de verste

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *