Pass på dette på Black Friday

Da er dagen her igjen. Nok en amerikansk tradisjon som vi har adoptert. Dagen som er elsket og hatet over hele verden, og som raskt kan sette deg noen tusenlapper tilbake. Da gjelder det å passe på. Noe som tilsynelatende ser ut som et tilbud er ikke nødvendigvis det.

Falske tilbud

Det er oppdaget flere grelle eksempler, selv hos de største og mest seriøse kjedene på at varer på salg er dyrere enn når de ikke er på salg, og Black Friday er en av de dagene man virkelig skal være obs på dette.

Priser har blitt skrudd opp i ukene før Black Friday, for så å bli skrudd ned igjen på selve dagen, slik at det skal se ut som varene er ekstra billige. Dette gjelder før ethvert salg, men Black Friday har vært ekstra ille. Derfor gjelder det å følge med så man ikke blir lurt.

Sjekk prishistorikk

En veldig fin måte å finne ut av hva en vare har kostet tidligere, er å gå inn på prisjakt.no eller laste ned appen. Du får denne både på Google Play og i Apple Store. Her kan du se prishistorikk i diagram på varen du ønsker å kjøpe, og du kan således til enhver tid se hva varen har kostet tidligere.

Å bruke dette hjelpemiddelet er en trygg og god måte å finne billigste pris på produktet der og da, samt å forsikre seg om at man ikke blir lurt på pris.

Her ser man prishistorikk på en vare. Foto: Skjermdump fra Prisjakt

Ikke kjøp på impuls, men planlegg godt

Ellers er det lurt å planlegge innkjøpene i god tid før Black Friday. Har du kommet til butikken før du vet hva du skal kjøpe, kan du banne på at det blir dyrt. Det er lett å la seg rive med blandt alle salgsplakatene og bannerne som lyser mot deg, så ta kontroll og tenk nøye igjennom hva du skal kjøpe før du drar. Ikke kjøp bare fordi det ser billig ut. Det blir garantert dyrt.

Se opp for svindlere

Salgsdager som Black Friday er høysesong for svindlere, og spesielt på nett florerer svindler i form av e-poster, og tvilsomme reklamer som popper opp. En gylden regel er at ser et tilbud for godt ut til å være sant, så er det som oftest det. Pass på å kun handle på nettbutikker du vet at er seriøse. Forbrukertilsynet har en liste over useriøse nettbutikker som jevnlig blir oppdatert. Listen bør du bruke aktivt og du finner den her.

Falske nettbutikker

I forbindelse med store salgsdager, kan falske nettbutikker bli opprettet. Dette kan være falske utgaver av seriøse nettbutikker. Sjekk derfor nettadressen oppe i nettleservinduet hvis du klikker på en link som tilsynelatende går til en kjent nettbutikk. Adressen i nettleservinduet vil ofte være noe annet enn butikkens navn, og da er det fare på ferde. Gå ut med en gang. Ellers må du aldri handle i nettbutikker du ikke kjenner.

Åpent kjøp og prisgaranti

Til sist vil jeg nevne at du som oftest handler i en butikk som har åpent kjøp eller prisgaranti da flere og flere butikker tilbyr dette. Det kan derfor være lurt å følge med på prisjakt.no også etter at Black Friday er over. Finner du varen billigere skal du enten kompenseres for dette, eller så skal du få byttet inn varen om butikken har slike ordninger.

Da er det bare å ønske alle shoppere en riktig god Black Friday!!!

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *