Pappvinforbud – Det reneste tøv

Helsedirektoratet slår til igjen og foreslår forbud mot salg av pappvin.

Grunnen er at de tror et forbud vil endre nordmenns drikkevaner, og at vi med dette vil drikke mindre. De går faktisk så langt at de hevder at de med dette forbudet vil redde 30 mennesker i året fra alkoholdøden.

Man korker vel ikke flaska?

Linda Granlund, som er divisjonsdirektør for folkehelse og forebygging i Helsedirektoratet hevder overfor NRK at dersom du har en åpnet treliter pappvin i skapet, så er det lettere å ta seg et glass enn om du må åpne en ny flaske.

Jeg vet ikke hva slags drikkevaner Granlund har, men sunn fornuft vil tilsi det motsatte. Åpner du en vinflaske, så drikker du den opp. Du korker ikke vinflaska etter et glass. Skulle Granlund sin teori stemme så blir det neste å forby vinflasker med skrukork, skrukork på brusflasker og saftflasker. Skal du først åpne flaska, så får du sannelig drikke den opp.

Formynderstaten fornekter seg aldri. Takk og lov så er dette idiotiske forslaget uten forankring i det virkelige liv fullstendig uaktuelt ifølge folkehelseministeren.

Forbud mot 10-pakninger

Var det ikke Helsedirektoratet som banket igjennom forbudet mot 10-pakninger? Angivelig for at ungdommen skulle slutte å røyke, for de har jo ikke råd til 20-pakninger.

Skal du først kjøpe røyk så får du kjøpe så det monner. Omvendt logikk der altså. Skjønn det den som vil eller kan. Det er flott at vi har et direktorat som tenker på folks helse, men for å ikke tape all troverdighet bør de behandle oss som er gamle nok til å drikke som voksne individer som kan tenke selv.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *