Ny KULLGRILL fra Jula

Jeg skriver KULLGRILL med store bokstaver fordi dette er kullgrillen for ekte menn. Den ser ut som en gassgrill, men her fyrer vi med «køl».

Jeg har bestemt meg for en ting. Jeg skal aldri ha gassgrill. Jeg skal aldri ha elektrisk grill. Skal jeg ha grill, så skal det være kullgrill uansett. Alt annet er sikkert mer praktisk, men hvor er sjarmen?

Kull er sjarm

Sjarmen med å grille er å fylle på med kull, spyle akkurat riktig mengde med tennvæske over grillkullet pluss litt til, vente akkurat lenge nok for så å tenne på. Så setter mann seg ned med en brus eller øl og venter på at kullet blir varmt nok. Rett før man tror grillen er klar, henter man grillmaten. Så er det bare å lesse på. En gassgrill har ikke denne sjarmen. Den er akkurat like sjarmerende som komfyren inne på kjøkkenet.

Ok. Nok om det. Den gamle kulegrillen vår begynte å bli litt rusten og shabby. Den måtte rett og slett pensjoneres. Derfor dro vi på Jula for å kjøpe en ny. Egentlig hadde vi tenkt oss en maken til den vi hadde. Den er jo standard, men så kom vi over et klenodium og Mustangen blant kullgriller til under 1000-lappen. Den her måtte vi ha.

Axley kullgrill ser akkurat ut som en gassgrill med justerbar kullrist som kan heves opp og ned for justering av varmen. Den har varmeholdningsrist i tillegg til hovedrist og avlastningshylle. Denne passer godt på plattingen vår. På lokket sitter det et termometer. På siden sitter det til og med en flaskeåpner

Montering

Jeg var spent på hvordan det ville være å montere vidunderet. Den var tung som pokker, og jeg skjønte fort at dette måtte være av en viss kvalitet. Jula er jo som de fleste vet kjent for å selge mye billig og bra, men av og til også noe billig. Så med en prislapp på 999 kroner (førpris 1499;-) så var vi naturligvis litt spent.

Jeg ble faktisk veldig imponert. Det var mange deler som man kan se av bildet, men de var oversiktlig pakket. Skruene kom i en pappforsegling der de forskjellige skruene var lagt inn i forskjellige merkede rom, som i et skruesett og som ble beskrevet av monteringsanvisningen hvor de skulle monteres.

Monteringsanvisningen var tydelig og forklarende både med tegninger og tekst, så monteringen gikk som en lek. Jeg har montert IKEA møbler som i utgangspunktet er betydelig enklere enn dette, men har slitt mer på grunn av klønete bruksanvisninger og uoversiktlige skruer og deler. IKEA: Her har dere litt å lære!

Verktøy må man stå for selv på denne grillen, men det er like greit. Siden verktøy er halve jobben kan man finne frem en skikkelig skiftenøkkel og to skrutrekkere (stjerne og flat) isteden for å bruke det tullet som ofte følger med.

Så var det bare å følge monteringsanvisningen og åpne skruebeholderne i riktig rekkefølge, så gikk alt som en lek. Det eneste jeg ikke fant helt enkelt var monteringen av lokket som skulle festes i hengsler i bakkant. Kløna litt til å begynne med, men det gikk til slutt.

Inntrykket av denne grillen så langt er veldig bra. Den virker Sollid bygget. Skruer og deler er av god kvalitet og bruksanvisningen er lettfattet og oversiktlig. Det eneste som trekker litt ned var den klønete monteringen av lokket, men til den prisen blir dette et soleklart terningkast 5 for denne grillen så langt. Så får vi se hvordan den er i bruk.

Kommer tilbake med en test på hvordan den er i bruk etterhver.

Oppdatert: Les testen av grillen i bruk her

Se flere bilder i galleriet under.

Hor mange stjerner vil du gi produktet?
[Total: 1 Gjennomsnitt: 4]

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *