NRK-lisensen avvikles – Regjeringspartiene slår seg på brystet

Foto: Skjermdump fra Facebook

Aftenposten skriver at Dagens kringkastingsavgift blir erstattet med en ny medieskatt fra nyttår. Men hvorfor promoterer Høyre og FrP dette som at de har gitt befolkningen skattelette?

Les også: Erdogan – Tyrkias svar på Adolf Hitler

Høyre og FrP er ikke snare om å ta æren for denne mikroskopiske reduksjonen i skatter og avgifter. Det de ikke snakker høyt om er at avgiften erstattes med en ny skatt som har som mål å fjerne alle smutthull i dagens lisenskrav. Det vil med andre ord ikke bli billigere for deg og meg å se på TV. Hvis du ikke er 0-skatteyter da. Den nye avgiften skal omfatte alle apparater og duppedingser som kan streame TV, slik som nettbrett, PC og mobiltelefon. Ikke bare fjernsynsmottagere. Afgiften skal beregnes og trekkes som skatt av inntekt.

Les også: Hva slags borgerlig avgiftsregime er vi i ferd med å få?

I utgangspunktet er jo dette mer rettferdig og en naturlig utvikling, men at regjeringspartiene promoterer dette som at de fjerner avgiften for å kunne se TV og dermed gjør det billigere for deg og meg er direkte feil.

At de samtidig fjerner pendlerfradraget snakkes det ikke like mye om.

Personlig så er jeg for et reklamefinansiert NRK. Kanalen er full av reklame allerede. Dessuten kan de fleste spole over reklamen i dag, så forskjellen blir jo ikke så stor uansett. Hvorfor skal vi på død og liv ha en «reklamefri» statskanal?

Har du meninger om saken kan du skrive i kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *