Norske flagg på 17. mai og integrering

Gratulerer så mye med dagen Norge.

Jeg er glad i landet mitt og jeg synes det norske flagget er det fineste i verden. Vi har verdens fineste nasjonalsang og 17. mai er verdens fineste nasjonaldag. Ingen land i verden kan måle seg med vårt lands grunnlovsdag.

Hvert eneste år dukker den samme diskusjonen om flaggregler opp. Noen ønsker alle typer flagg velkommen. Andre vil gjøre det straffbart å gå med en annen nasjons flagg denne dagen. Hele debatten er etter min mening idiotisk.

Gå gjerne med en annen nasjons flagg men ta også med det norske

Jeg foretrekker at folk går med det norske flagget, men å gjøre det straffbart å ta med sin egen nasjons flagg, blir å stikke pinner i siden på en dag som skal være en inkluderende festdag for både barn og voksne.

Dessuten er ikke dette et reelt problem. Når dagen kommer ser vi at det er det norske flagget som dominerer feiringen. Jeg har knapt nok sett et annet flagg, bortsett fra det samiske selvfølgelig.

Jeg har også inntrykk av at enkelte skal være så inkluderende at de nesten presser folk som ønsker å gå med det norske flagget til å finne frem sitt eget isteden. Deres iver etter å inkludere blir isteden ekskluderende. De fleste vil «merkelig nok» gå med det norske flagget uansett nasjonalitet.

Jeg foreslår en uskreven regel om at om du ønsker det så ta med ditt eget flagg i tillegg til det Norske så er problemet løst.

Er det ikke integrering vi ønsker?

Jeg ser også tullete kommentarer rundt varaordfører i Oslo Kamzy Gunaratnam (Ap) siden hun leder 17. mai komiteen i Oslo. Mange mener at hun ikke er skikket til å lede 17. mai komiteen fordi hun ikke er etnisk norsk.

Blant annet så skrev Inger-Marie Ytterhorn (FrP) følgende på Facebook om Gunaratnam sin deltagelse:

Litt spesielt at det stadig er innvandrere som skal lede 17-mai komiteen. Skulle tro at etnisk norske, med kronisk norsk bakgrunn, ville være bedre skikket til akkurat dette vervet?

FrP sentralt tok sterk avstand fra dette utspillet

Når folk klager på manglende integrering i Norge så burde de jo i høyeste grad sette pris på Gunaratnam sitt engasjement. Er ikke dette et prakteksempel på integrering så vet ikke jeg. Hvordan skal personer med ikke etnisk norsk bakgrunn kunne integrere seg om de skal nektes å delta i norske tradisjoner? Det er jo dette som er integrering.

Men dessverre så blir det feil uansett for noen. Skjerp dere!

Med ønske om en fortsatt god 17 mai.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *