Netflix i en farlig sensur-spiral

Etter klager fra Saudi Arabia fjerner nå Netflix en episode av «Patriot Act with Hasan Minhaj» fra landets tilgang.

Det er VG som skriver dette. I 2 episode av programmet langer Minhaj ut mot landet etter drapet på journalist Jamal Khashoggi. Han kommer med spesifikk kritikk rettet mot kronprins Mohammed bin Salman, og han kritiserer den saudiledede militære innblandingen i Jemen.

Les også: Fare på ferde for ytringsfriheten

Saudi Arabia har klaget på innholdet i episoden fordi de mener at dette går mot landets lover mot nettkriminalitet. Netflix har bøyd av og fjernet tilgangen til episoden for landets innbyggere. Det paradoksale er at episoden fortsatt er tilgjengelig på f.eks. Youtube.

Etter klager fra Saudi Arabia fjerner nå Netflix en episode av «Patriot Act with Hasan Minhaj» fra landets tilgang.

Jeg blir oppgitt over Netflix sin feige håndtering av denne saken. Det er vel så og si bevist at regimet i Saudi Arabia med kronprins Mohammed bin Salman i spissen på bestialsk vis tok livet av journalist Khashoggi, parterte liket og fraktet det bort. Alt dette fordi han var en offentlig kritiker av regimet.

Nå støtter altså Netflix oppunder dette med å fjerne tilgang til informasjon for landets innbyggere. Dette er rett og slett feigt og nører opp under kampen mot ytringsfriheten.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *