Nei. Tesla kjører ikke helt av seg selv

Det dukker stadig opp videoer og artikler på nett og i media av ulykker og nestenulykker med Teslaer som angivelig har kjørt på autopilot.

Les også: Elbilhatere: Hvor mange ganger skal det forklares før det går inn?

Media elsker jo å skrive om alt som går galt, spesielt hvis det er en Tesla involvert, men de glemmer et viktig element. Tesla har ikke autopilot. Den har noe som kalles avansert førerassistent, populært kalt autopilot. Dette systemet kan virke som en autopilot, men Tesla har hele tiden vært helt klare på at funksjonen ikke erstatter en årvåken og ansvarlig sjåfør.

Begge henda på rattet

En del Teslasjåfører ser ut til å ha misforstått funksjonen og blir overrasket over at bilen oppfører seg rart hvis de ikke styrer selv. Videoen over fra VG er etter min mening siste tilskudd i serien «Vi som har glemt at en bil er en bil og at det er sjåføren som styrter». Videoen ble først lagt ut I Facebookgruppen, Tesla Owners Club Norway, der trådstarter kaller hendelsen en nær død opplevelse. Det ble av mange andre medlemmer tidlig gjort klart at dette ikke var en feil ved produktet, men nok et bevis på at det er sjåføren som styrer og ikke bilen. På norske vinterveier kreves dessuten ekstra årvåkenhet og begge henda skal være på rattet, uansett hvilke automatiske systemer man har i bilen.

Noen mener også at førerassistentsystemet bør forbys. De som mener dette må jo da også være tilhengere av et forbud mot stearinlys. Hus har brent ned som følge av uvettig bruk av disse. Det er jo heller ikke slik at en bil med ABS bremser eller antiskrens aldri krasjer. I situasjonen i videoen ser det ut til at sjåføren var årvåken og hadde hendene på rattet og fikk reddet situasjonen, men det skulle da bare mangle.

Trenger vi bedre opplæring?

En løsning på problemet med uvettig bruk av førerassistent kan være at Tesla er enda mer påpasselig med å gi grundig informasjon og opplæring på førerassistentsystemet når de overleverer bilen til ny eier. Jeg har aldri eid en Tesla, så jeg kjenner ikke prosedyrene deres, men ved et par andre bilkjøp jeg har vært med på var selger mer opptatt av å få meg fortest mulig ut av butikken enn å lære meg bilen å kjenne. Sikkert fordi salget var gjort og andre kunder kunne prioriteres.

Moralen må være at det er sjåføren og ikke Tesla som har ansvaret under kjøring. Uansett. Førerassistenten er et flott hjelpemiddel, men den erstatter ikke bilfører, og man må alltid ha et årvåkent øye på veien og bilen.

Har du meninger eller synspunkter i saken? Bruk kommentarfeltet under.

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på nye artikler på epost.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *