Når Fagforbundet selv blir overgriperen

Foto: Fagforbundet / Jan Lillehamre

 

Undergraver #metoo

Debatten rundt Trond Giskes tur på byen fortsetter i kommantarfeltene. Selv om mange offentlige personer mener at de må ta avstand fra Trond Giskes «uanstendige» oppførsel, er det stadig flere som i kommentarfeltet tar Giske i forsvar etter å ha sett videoen. Det som først i media ble beskrevet som en av de heiteste scenene fra Dirty Dancing, var i virkeligheten klein posering foran et kamera.

Les også: La Giske være nå

Føler seg utnyttet av Fagforbundet

I dag går kvinnen fra videoen ut og sier at hun føler seg utnyttet av Fagforbundet. Hverken hun eller Giske mener at dette var noe mer enn en uskyldig dans som varte noen få sekunder. De poserte for kameraet. Få som har sett videoen mener at den viser noe sjokkerende. Nå har kritikken blitt til at Giske burde ha visst bedre, eller sett i sammenheng med tidligere #metoo-varsler mot Trond Giske ser det stygt ut. Ja da, Trond Giske burde vite at noen jakter på han og at alt han gjør og sier kan og vil bli brukt mot han. Men å koble dette mot #metoo-varsler. Seriøst?

En trussel mot #metoo sin troverdighet

#Metoo er en utrolig viktig kampanje. Det er ikke greit med seksuell trakassering og seksuelle overgrep. Men kan vi virkelig trekke en parallell mellom innholdet i denne videoen og #metoo? Er ikke det å undergrave hele #metoo-kampanjen og gi ammunisjon til de som mener at varslerne overreagerer? Hvis ingen av de involverte mener at det har skjedd noe feil, hvorfor skal utenforstående gå inn og si at de vet bedre og at hendelsen er en bekymringsmelding verdig? Går det ikke da inflasjon i bekymringsmeldinger?

#Metoo kaster søkelys på et viktig problem som endelig blir tatt på alvor. La oss ikke undergrave kampanjen ved å rope ulv fordi vi har en politisk agenda.

Fagforbundet har nå selv gått ut og beklaget bekymringsmeldingen om Trond Giske.

– Vi beklager at våre to kvinnelige medlemmer har kommet i en situasjon som de ikke selv har ønsket. For oss er det viktig at de to blir ivaretatt på best mulig vis. Vi er er sikre på at Fagforbundet i Oslo og den lokale fagforeninga vil bidra til dette, sier Fagforbundets nestleder, Sissel M. Skoghaug.

 

Videre sier hun:

– I denne saken sier to av våre lokale tillitsvalgte at de har forsøkt å ivareta det de mente var interessene til to av våre medlemmer. Vi mener at de burde snakket med de to kvinnene før de foretok seg noe mer, sier Fagforbundets nestleder.

 

Det er ironisk at tillitsvalgte i Fagforbundet går hardt ut og sier at Giske ikke lenger kan ha tillitverv samtidig som de selv ikke kan ivareta tilliten fra sitt eget medlem. Er det flere som hører glasshuset knuse?

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *