Når blir russefeiring forbudt?

Det går ikke en morgen uten at jeg åpner avisen og det står artikler om nattens russebråk. Det kunne like gjerne vært laget en egen kategori om temaet.

Les også: En dag streiker de for miljøet – Den neste dagen lager de søppelkaos

Russen har slåss, laget bråk, forsøplet og laget kvalme over hele landet. De har bundet opp store politiressurser hver eneste natt, og slik holder de på fra begynnelsen av april og til etter 17. mai. Dette koster samfunnet vårt store summer i form av trette familier som skal på jobb og skole etter å ha blitt holdt uforskyldt våkne av russ som gir faan i andre menneskers ve og vel. Hvor lenge skal vi egentlig måtte godta denne oppførselen? Er vårt samfunn tjent med dette?

Russefeiring dreier seg ikke lengre om det å bli voksen og ferdig med utdannelsen. Det dreier seg om fyll, fest og fanteri og det å forvolde seg selv og andre skade. Jeg synes vi nå kan forby hele greia. Det finnes ingen samfunnsverdi i denne formen for organisert fanteri. Ingen andre land i verden skjønner logikken med å drikke seg fulle, bråke og være utslitt til eksamen. Her er Norge i en unik posisjon. Få avsluttet det slik at vanlige folk kan gå på jobb utvilt igjen. Det er det samfunnet trenger.

Det finnes heller ingen logisk forklaring på hvorfor ungdom skal feste seg gjennom eksamenstiden som er den tiden i livet som legger grunnlaget for resten av ungdommenes liv.

Har du innspill til artikkelen? Bruk kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like