Møt politiske motstandere med debatt – ikke stigmatisering og beskyldninger om rasisme

Ivar Johansen, bypolitiker i SV, skriver i Utrop og på sin egen blogg om ytringsfrihet og det å bekjempe det som anses som motbydelige og avskyelige synspunkter, og om hva som er innenfor og hva som er utenfor å mene.

Han er klar på at motbydelige ytringer må møtes med motytringer og ikke politi. Han skriver videre at det er når vi utsettes for ytringer vi ikke liker at ytringsfriheten blir satt på prøve.

Jeg ser at vi er enige i det meste her. Det er bare et problem.

Johansen går i den berømmelige fordømmelsesfella der han selv båslegger, stigmatiserer og forhåndsdømmer motstanderen istedenfor å debattere. Da er vi jo like langt.

Johansen skriver:

Vi skal offensivt mobilisere mot rasismen. Da er virksomheter som Resett, Human Right Service (HRS) og ikke minst: regjeringspartiet Fremskrittspartiet, den største trusselen, der de nører opp under fremmedfrykten.

Johansen gjør akkurat det samme som det han beskylder de nevnte politiske partier og organisasjoner for. Han stempler de som fremmedfiendtlige rasister og tillegger dem egenskaper og meninger etter sitt eget velbefinnende. Han har med dette allerede gjort seg opp en mening på generelt grunnlag om alle mennesker tilknyttet disse organisasjonene. Han legger med dette ballen død og en debatt blir umulig å føre siden han allerede har delt ut kortene med de riktige og de gale meningene.

Beklager, Ivar Johansen, men her mener jeg du nører opp under den berømmelige fordømmelsen og intoleransen som bor i en del av befolkningen som hevder de er de tolerante. Du taler mot deg selv. Du stigamtiserer store deler av befolkningen og du dømmer dem etter politisk tilhørighet. Du følger samme oppskrift som en rasist.

Les også: De tolerante fordømmende sosialister

Du slår hånden under ytringsfriheten ved å stemple meningsmotstandere på denne måten uten å gjøre et forsøk på å føre en saklig debatt. Du har allerede gjort deg opp en mening. Dine meninger om ytringsfrihet blir da meningsløse og dine beskyldninger mot dine meningsmotstandere fallere for sin egen urimelighet. I ditt innlegg er det du som ender opp som den som nører opp under fremmedfrykten. Frykten for de som ikke er og mener akkurat som deg selv. De som i dine øyne er de onde. De burde vel forbys?

Har du du synspunkter eller kommentarer til det jeg skriver er kommentarfeltet under til å skrive i.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *