Mannehater – Kvinnegruppa Ottar skor seg på abortstriden

Leder av kvinnegruppa Ottar, Ane Stø, har virkelig gjort sitt for å forvandle abortsaken til en kamp mot mannen. Hun går langt i å gi inntrykk at mannen som individ er hennes største fiende, og jeg lurer veldig på hva hun egentlig har blitt utsatt for siden hun er slik.

Les også: Da abortstriden også ble høyrepopulisme

I mandagens radioprogram, Dagsnytt 18 på NRK gjorde hun en virkelig ufordragelig opptreden, som jeg er ganske sikker på at fikk både kvinner og menn i de tusen hjem til å sette ettermiddagskaffen i halsen.

Ordførerkandidat i Stavanger Venstre, Jan Erik Søndeland, fikk ikke holde apell under lørdagens demonstrasjonstog i Stavanger mot endringer i abortloven. Grunnen var at han er mann. Ja. Du leste riktig. Han er mann. Derfor fikk han ikke holde tale. Søndeland var også med i mandagens utgave av dagsnytt 18 for å diskutere det inntrufne med Stø.

Konspiratører?

– Vi har ikke invitert han opp på talerstolen. Det er typisk at kvinner må vike for viktige menn, når saken blir stor og får mye oppmerksomhet, sa organisasjonssekretær i Kvinnegruppa Ottar, Asta Beate Haaland til NRK i en artikkel publisert før demonstrasjonen.

Stø fulgte opp denne kommentaren med at hun trodde at en kvinne ble forsøkt satt til side, siden kvinnen angivelig ble syk. Hun konspirerte videre  med at Venstre ønsket å fronte en ordførerkandidat fremfor å fronte kvinnesaken. Nøye planlagt spill fra partiet Venstre sin side der altså.

Dette var altså Kvinnegruppa Ottar sin reaksjon på at den egentlige taleren, en kvinnelig partikollega av Søndeland ble syk, og  spurte om han kunne stille for henne.

Man kan jo spørre seg om hva slags gruppe konspiratører Kvinnegruppa Ottar er, som kan kommentere et sykefravær på denne måten.

Ane Stø kommenterte videre i Dagsnytt 18 at hun mente det var trist, uverdig og respektløst av Jan Erik Søndeland å reagere på denne måten på at han ikke fikk holde talen. Respektløst mot hvem? Kvinnen?

Hun sa videre at det er kvinner som må leve med konsekvensene, og ingen mann har måttet møte foran en abortnemnd.

Det er kvinnen som bærer frem barnet

Det er selvfølgelig av naturlige årsaker kvinnen som fysisk må bære frem barnet, men som regel er det da en far inne i bildet som også er med på prosessen. Det er muligens ukjent for Stø, men i dag er en graviditet et familieanliggende der mannen er like mye med på prosessen som kvinnen. Hun går langt i å stemple mannen som  et produkt som kun brukes i avl, og der undervurderer hun både mannen som individ og samfunnet generelt. Jeg får inntrykk av at Ane Stø sin opplevelse med menn må ha vært fryktinngytende. Det kan selvfølgelig ha noe med hvilket inntrykk hun selv gir også og om hvordan hun behandler folk.

Uansett hadde dette lite å gjøre med det å nekte en mann å holde tale under demonstrasjonen.

Søndeland kommenterte Stø sitt utspill med at vi nå er i 2018, og menn må også kunne tale i kvinnesaker.

På dette svarte Stø at de heller ikke ville ha Jonas Gahr Støre som taler, men at han tok det som en mann.  Hun fortsatte Tiraden mot Søndeland med å frese at det at han går ut med dette i mediene beviser at han setter seg selv foran saken.

Denne “dama” eier jaggu meg ikke skam! Hun har uten tvil frekkhetens nådegave.

Er det noen som setter seg selv foran abortsaken i Norge så er det Ane Stø og Kvinnegruppa Ottar. Hun har så ettertrykkelig og på en meget usmakelig måte bevist at det er bråk, intriger, konflikter og krangel hun og gruppa hennes er ute etter. De representerer jo akkurat det samme som det de kjemper imot. De er noen diskriminerende, stigmatiserende og uspiselige sjåvinister.

Kvinnegruppa Ottar diskriminerer

Det er ironisk at Kvinnegruppa Ottar som i alle år har hatt som fanesak å kjempe mot utestengelse av mennesker på grunnlag av kjønn, nå velger å stenge menn ute nettopp på grunnlag av at de er menn. De er respektløse og mistenkeliggjør alle menn og stempler dem som abortprofitører. Så en forkjemper for likestilling er gruppa ikke uansett hvordan man ser på det. Er det noen som har gjort profitt på abortsaken denne gangen så er det Stø og gruppa hennes.

Det er egentlig ganske foruroligende at en slik organisasjon kan motta offentlig støtte, men så har de jo også nesten mistet den en gang som følge av diskriminering. Gruppas avdeling i Rogaland ble  i 2017 truet med at de kunne bli fratatt halve årsbudsjettet sitt siden bare kvinner kunne være hovedmedlemmer i gruppa. De ekskluderte her altså på kjønn som er en av deres hovedfanesaker. Snakk om å møte seg selv i døra. Akkurat det samme skjedde jo under demonstrasjonen i Stavanger på lørdag. Vi vet alle hva som ville blitt utfallet dersom man i en hvilken som helst annen demonstrasjon nektet kvinner å tale? Dette tilhører et annet og tilbakelagt århundre enn i dag, men Kvinnegruppa Ottar synes visst diskriminering er greit så lenge det går den ene veien.

Foto: Skjermdump fra Facebook

Eirin Eikefjord, Kommentator i Bergens tidende, kommenterte også saken i Dagsnytt 18. Hun mente  at abortsaken er like mye et spørsmål for menn som for kvinner.

Dette var Stø uenig i. Hun mente at det er kvinnen som er gravid og mannen skal kun støtte opp om, og har ikke en livmor, og har således ikke noe han skulle sagt.

Det er snodig hvordan Stø kan hevde å kjempe kvinnens kamp, samtidig som hun tydelig ønsker å ta kvinnen tilbake til 1800-tallet. Selvfølgelig har mannen noe å si i en graviditet i det 21. århundre.

Abortstriden er politikk

Stø hevdet også at hun ikke ville ikke ha for mange politiske partier representert på talerstolen, og at dette var en av grunnene til at menn ikke fikk tale. De talene jeg så og hørte var i aller høyeste grad politisk rettet, med en klar vridning mot venstresiden, og med stadige angrep på Solberg-regjeringen med bla. Jonas Gahr Støre applauderende i folkemengden. Det var ikke politisk motivert sier du? En rask titt på hjemmesiden til Ottar bekrefter jo hvilken politisk tilhørighet de har, med stadig linking til artikler fra Klassekampen og stadige sleivsparkommentarer mot dagens regjering. Som gammel Blitzer setter Stø prikken over i’en rent politisk. For Kvinnegruppa Ottar er abortstriden helt klart en politisk kamp der de kaster politisk mynt, og utnytter en meget alvorlig og viktig sak til egen populistisk vinning og profitt.

Bunnen i debatten ble nådd da Stø avslutningsvis stemplet Søndeland som en person som ikke respekterte en kvinnes nei. Dette var jo tatt helt ut av kontekst, og man kan jo bare spekulere i hva hun egentlig mente med dette. Slike beskyldninger beskriver som regel en mye verre situasjon enn det å reagere på at man ikke får holde en tale. Kunne tenke meg å få vite hva hun egentlig mente med en slik kommentar. All men are pigs?

Når viktige saker brukes til egen vinning

Ane Stø og Kvinnegruppa Ottar er en trussel mot alle som ønsker likestilling i Norge. De er en trussel mot det å kunne uttale seg fritt uten å få grove beskyldninger uten rot i virkeligheten kastet etter seg. De er en trussel mot en folkelig debatt der lederen har en væremåte, en hersketeknikk og en aura som oser av ufordragelig falskhet og aggresivitet i jakten på politisk og personlig vinning. Jeg er ingen lege eller psykolog, men etter min mening må det lure en diagnose i bakgrunnen.

Til slutt:

Hvor er Kvinnegruppa Ottar når det gjelder de andre store dagsaktuelle kvinnesakene?

Hvor er Kvinnegruppa Ottar når det gjelder kampen mot kjønnslemlestelse av småjenter?

Hvor er Kvinnegruppa Ottar når det gjelder kampen mot tvangsekteskap?

Hvor er kvinnegruppa Ottar når det gjelder kampen mot æresdrap i nære relasjoner?

Hvor er den radikale feministiske kvinnegruppa Ottar når det gjelder viktige samfunnssaker hvor man ikke kan lage bråk eller tråkke på menn?

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *