Lever vi i et politisk bakvendtland?

Årets 1. mai tog er ferdig og dagens hovedparoler var streikende SAS piloter og motstand mot bompenger.

Les også: Fremskrittspartiet lyver om bompenger

Mulig jeg tar feil men SAS piloter med millonlønninger som går i 1. mai tog og synger internasjonalen virker merkelig for meg. Men igjen. Definisjonen på en arbeider er mer diffus i dag enn i gamledager.

Det som kjennetegnet toget i dag var at det virker som at det med noen veldig få unntak er bred politisk enighet om at bompengeregimet har gått for langt, og at noe må gjøres med denne sosialt urettferdige avgiften.

Surrealistisk nok kan man skylde mye av dette avgiftsveldet på regjeringspartiet Fremskrittspartiet som i sin tid gikk til valg på at de garanterte at det skulle bli bompengefritt over hele landet, men som etter at de kom i regjering har vært med på å sørge for at Norge har blitt teppelagt med nye bomstasjoner. De skylder i dag selvfølgelig på at det ville vært enda verre om de ikke hadde sittet i regjering. Litt av en modifisering av et valgløfte må jeg si.

Skjønn det de som kan.

Til sammenligning demonstrerte de blant annet for retten til å organisere seg i 1. mai togene i Sør-Korea. Det er store kontraster rundt omkring.

Har du synspunkter du ønsker å dele kan du bruke kommentarfeltet under.

Les også: Hva slags borgelig avgiftsregime er vi i ferd med å få?

Del

Du vil også kanskje like

One thought on “Lever vi i et politisk bakvendtland?

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *