Kleskoder og blomsterregler

Follow my blog with Bloglovin

Vet du hvor mange roser du skal gi og hvorfor? Vet du at å gi tulipaner til tross for sin skjønnhet kan bety alt annet enn kjærlighet. Vet du at å kle seg i rødt i et bryllup signaliserer at du har ligget med brudgommen?

Nei sier du…?

Jeg visste heller ikke disse tingene før i dag.

Det hele begynte med en kjøretur der jeg lyttet til NRK-programmet Utakt. De tar ganske mange skråblikk på verden. Denne gangen snakket de om kleskoder i bryllupp, og det å gi blomster, og hva antallet blomster og type blomster egentlig betyr. Det fikk meg til å ville forske mer og det jeg fant var artig og overraskende.

Du forteller det med klær

Som tidligere nevnt så må en kvinne aldri kle seg i rødt i et bryllup, hvis hun ikke ønsker å signalisere at hun har ligget med brudgommen da. At hun ikke skal kle seg i svart vet de fleste, fordi dette signaliserer død, og passer dårlig inn i et bryllup som dreier seg om kjærlighet og begynnelsen på et nytt liv, og kanskje også familieforøkelse. Det er også en forholdsvis kjent sak at hun ikke skal kle seg i hvitt, fordi hun da kan bli tatt for å konkurrere med bruden. Men visste du at hun heller ikke må kle seg i grønt, om hun da ikke åpenlyst vil vise at hun er sjalu på bruden?

Jeg lurer på hvordan i all verden disse kleskodene ble kjent. Var det slik at en sjalu kvinne kledde seg i grønt, gikk i bryllup og fortalte de andre gjestene at hun gikk i denne fargen fordi hun var sjalu på bruden? Eller enda bedre. Hun kledde seg i rød kjole og annonserte for de andre at hun hadde ligget med brudgommen. Kunne fort bli pinlig det der, men absolutt ikke kjedelig.

Det er mye å tenke på, og da spesielt for kvinner når de skal kle seg for bryllup. For oss menn er det gudskjelov mye enklere. Normalt pyntet og gjerne dress, er stort sett kleskoden for oss i bryllup.

Det er ikke bare bare å gi blomster heller

Du vet kanskje at nelliker signaliserer død, og at de aldri skal gis som gave til et levende menneske, om du ikke vil fornærme noen da. Men visste du at det å gi en hvit tulipan betyr “Jeg elsker deg antagelig ikke lengre.”  Visste du at om du gir to hvite tulipaner betyr det “Jeg elsker deg definitivt ikke lengre” Gir du  Én hvit og én rød tulipan, betyr dette “Det er deg jeg vil ha.” En gul tulipan betyr “Jeg elsker deg, men vi har fiender.”

Så var det rosene

Her er det et hav av regler, men de viktigste er:

  • Én rød rose: “Jeg begjærer deg”.
  • Tre røde roser: “Jeg elsker deg”.
  • Sju røde roser: “Jeg er din for evig”.
  • Tolv røde roser: “Sterkere kan jeg ikke uttrykke min kjærlighet”

Noe av denne informasjonen har jeg funnet på Interflora sine sider

Er du forresten klar over at om du gir en bulmeurt så betyr dette “Jeg avskyr deg”,

Eller om du gir Nesle så betyr dette “Hvordan kan du være så grusom?”

Dette var noen veldig få eksempler i et hav av regler for blomster og kleskoder. Vil det å gi blomster eller kle seg til bryllupet noen gang bli det samme?

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *