Internett forurenser like mye som flytrafikken

Visste du at å sitte på mobilen eller laptoppen og streame en film, chatte elle oppdatere Facebook forurenser like mye som å fly?

Les også: Er dette symbolet på MDG sin miljøpolitikk?

Mye av energiforbruket på nettet kommer fra fossile kilder (kull, olje og naturgass) Dette er stoffer som bidrar til økte CO2-utslipp. Ifølge en artikkel i VG og BBC er utslippene like høye som for flytrafikken .

Dette er noe å tenke på for alle de som bruker dagene til å brøle høyt om kjøttskam og flyskam på Twitter og Facebook. Her er jo miljøaktivistene klart mest aktive. Roer de seg ned og legger ut et par færre innlegg om dagen sparer de miljøet.

Dette er definitivt noe å tenke på for de tusenvis av ungdommene som har tatt til gatene og streiket for miljøet isteden for å gå på skolen. De krever handling nå.

Vil de unge ofre internettbruken for miljøet?

Dette var nok ikke allment kjent under skolestreiken for miljøet, men siden det nå er kommet for en dag at internettbruk forurenser så mye, må jo et av strakstiltakene være å legge fra seg mobilen og laptoppen.

Faktisk så tror jeg at en stor andel av disse ungdommene akkurat nå etter å ha blitt flydd ned til syden, nyter ferien i en solstol der de oppdaterer Snap og Instagram jevnlig.

Tror du de er villige til å ofre denne luksusen for å spare litt CO2? Tror du det snart lanseres et nytt ord i det norske språket? #Internettskam.

Har du synspunkter om det jeg skriver kan du bruke kommentarfeltet under eller kommentere på Facebook og MeWee

Les også: Ungdommens streik for miljøet dagen derpå.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *