Hvorfor skal sidemål være valgfritt?

Så er den her igjen. Diskusjonen om hvorhvidt nynorsk skal være obligatorisk eller ikke.

Da jeg selv gikk på skolen hatet jeg nynorsk. Jeg ønsket nynorsken så langt ditt pepper´n gror at du aner ikke. Jeg syntes det var fullstendig meningsløst å sitte der og lære å stave kyrkje på et annen måte enn det jeg var vokst opp med, og kunne fra før av. Hva var poenget?

Jeg har blitt litt eldre og mener jeg forstår litt mere nå. Det å lære nynorsk dreier seg ikke bare om det å kunne et nytt skriftspråk. Det dreier seg om å videreføre norsk kulturarv. I dagens samfunn er man alt for opptatt av å trykke ned alt som heter kultur (hvis den kommer fra Norge) og hele tiden skulle leve på en måte der vi er livredde for å støte noen.

Frp, mener at siden 40% av Oslo sine elever som har et annet morsmål enn norsk slipper å lære nynorsk, så bør de resterende 60% også kunne velge bort nynorsken.

Hvorfor ikke snu på det? Jeg mener at nynorsk nå bør bli obligatorisk for alle, uavhengig av hvilket morsmål man snakker. Å lære nynorsk er en perfekt måte å lære det norske språket på. Hvorfor skal du slippe unna dette bare fordi du ikke har norsk som morsmål? 

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *