Hvordan plante avokado

Her legger jeg ut en lien «dagbok» med fremgangen på en avokadostein som jeg har lagt i vann og som jeg håper vil spire og bli en plante etterhvert.

Avokado er et tre som kan bli opp til 20 meter høyt, med spiselig frukt. Aztekerne dyrket planten. I dag dyrkes avokado både i tropiske områder og andre steder over hele verden. Den har også blitt en populær stueplante.

23.05.2019

Kjøpte Avokado på Coop Flateby i dag. Den smakte godt. La steinen i vann i dag.

Jeg har satt inn tre grillspyd i avokadosteinen ved å stikke dem inn i skallet akkurat så de sitter fast. Så har jeg lagt steinen i et glass og pinnene sørger for at steinen blir liggende midt i glasset. Så er det viktig å sørge for at det alltid er vann til ca. halvveis opp på steinen. Vannet byttes en gang i uka.

Det blir spennende å se hva som skjer.