Hvor syk og motbydelig går det an å bli?

Jeg blir kvalm når jeg leser artikler som dette. Er verden virkelig så full av uspiselige kryp? Er det ingen grenser for hvor syk og motbydelig man kan bli? Jeg blir skremt!

Les også: Miljørealister er rasister

Tenk deg at du havner i en ulykke. La oss si det er en bilulykke. Du er ved bevissthet, du kan ikke røre deg, du er redd og har det fryktelig vondt. Du trenger øyeblikkelig hjelp. Det tar ikke lang tid før nødetatene er på stedet, men de har allerede måttet sloss seg vei gjennom en horde av mennesker med mobiler som filmer deg etter ulykken. De burde hjulpet deg, men de filmer deg isteden.

Allerede før redningsmannskapet har kommet frem til deg er ditt blodige tryne, din forslåtte, kropp og din skjebne smurt utover alle mulige slags sosiale medier. Noen streamer så gar live. Din ulykke er underholdning på nett. Fy faan for noen sjuke motbydelige jævler!!!

Tenk deg at en du er glad i. En som står deg nær dør i en bilulykke. Måten du får vite om dette på er fra en tilfeldig livestream på Facebook. Hvordan hadde du taklet det?

Les også: Politikere som hetser er de verste

Hva får folk til å tro at dette er greit?

Akkurat dette kunne flere aviser melde om ved en trafikkulykke ved Früangen sør i Stockholm. Ulykken skjedde på motorveien E4, der en lastebil krasjet inn i betongfundamentet til en t-banebru. Sjåføren mistet livet. Flere personer er nå er anmeldt for filming, og for å ha hindret redningsarbeidet som følge av et sykt behov for sensasjonell oppmerksomhet i sosiale medier.

Dagbladet skriver at like etter ulykken skal forbipasserende og bilister ha tatt opp telefonene sine for å filme. Det er totalt seks personer som er politianmeldt. Tre av dem for å ha brukt telefonen mens de kjører. De andre tre er anmeldt for at en spredning av videoen kan forårsake alvorlig skade for den aktuelle personen den berører. Dette er dermed brudd på personvernet.

Hindret politiets arbeid

Politiet måtte etterhvert bruke krefter på å stoppe de som filmet i stedet for å drive med politiarbeid. Dette er jo helt sykt.

Det har i dagens samfunn nå gått så langt at politiet melder om at folk flyr rundt bilvrak og forulykkede for å finne den perfekte vinkel for å ta selfie. Dette gjør de i stedet for å hjelpe de skadelidte. Er ikke dette kvalmt og fullstendig respektløst så vet ikke jeg.

Les også: De største nett-trollene er ulvetilhengere, syklister og miljøfanatikere

Jeg blir fysisk dårlig

Jeg blir faktisk dårlig når jeg hører om denne nye formen for selvdigging i sosiale medier. Det er uforståelig at slike mennesker går rundt oss i hverdagen. Jeg håper disse svina straffes skikkelig, og det bør vurderes forbud mot å være på sosiale medier for mennesker med så lite respekt for andre mennesker og med så sensasjonelt lite empati.

Kommer man over andre mennesker som er i nød og som trenger øyeblikkelig hjelp, plikter man å hjelpe. At noen, ja faktisk ganske mange er skrudd sammen på en slik måte at det isteden finner dem naturlig å fiske frem mobilen, filme og legge det ut på sosiale medier fremfor å hjelpe finner jeg fullstendig uforståelig.

Skjønn det den som kan.

Skriv gjerne din mening i kommentarfeltet under.

Les også: NRK-lisensen avvikles – Regjeringspartiene slår seg på brystet

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *