Hvor er rasismen?

En ny Youtube-video der en kvinne nekter en nabo tilgang tilbygningen der hun bor, er i ferd med å gå viralt. Det legges i media stor vektpå at kvinnen som er hvit i huden nekter en mørkhudet mann adgang. Kvinnen har ifølge mediene også mistet jobben sin på grunn av episoden.

Kan noen være så snille å hjelpe meg med å finne rasismen i dette videoklippet? Jeg ser den ikke. Det jeg ser er en kvinne som går litt over bord for å vokte leilighetskomplekset der hun bor, men jeg ser ingen indikasjon på at det er hudfargen til mannen som avgjør reaksjonen hennes.

Her om dagen ble jeg stoppet av en eldre kvinne da jeg skulle inn i en trappegang for å henge opp et oppslag. Hun tillot meg å gjøre dette, men som hun sa – Jeg vil følge deg, for jeg vet ikke hvem du er og hva din virkelige intensjon er. Jeg hadde ikke noe imot dette. Jeg syntes dette var helt naturlig med tanke på alt det skumle som skjer med at personer utgir seg for å være både det ene og det andre for å kunne komme inn til folk for å stjele.

Etter å ha sett denne videoen har jeg gjort meg opp noen tanker. Kunne jeg påberopt meg rasisme om jeg hadde hatt en annen hudfarge? Hadde denne damen vært i trøbbel da? Har det virkelig blitt slik at vi må reagere ut i fra hudfarge, eller verre enn det, ikke reagere om vedkommende er mørk i huden fordi vi da selv står i fare for å havne i problemer? Hvor er samfunnet på vei da?

Jeg lurer plutselig på om denne kvinnen stoppet meg fordi jeg var mann 40. Hadde hun stoppet meg hvis jeg var en eldre kvinne på 70 år? Kan jeg også påberope meg å ha blitt utsatt for diskriminering her? Dette falt meg ikke inn der og da, men etter å ha sett denne filmen begynner jeg jammen meg å lure på hvor grensene går.

Man kan ikke ut i fra Youtube-videoen se hva intensjonene til denne kvinnen var. Men å bare anta at hun hadde hudfarge i tankene er i seg selv diskriminerende og jeg skjønner ikke hvordan dette er mulig. Rett meg gjerne, men her mener jeg ting har gått over styr. Denne situasjonen er etter min mening 100% medieskapt, og rasismen er plantet for å lage en sak. Hvorfor filmet mannen dette i utgangspunktet?

Del

Du vil også kanskje like

One thought on “Hvor er rasismen?

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *