Hvor er enkelte kvinnens humoristiske sans blitt av?

Skjermdump fra Facebook

Jeg er medlem av en Facebookgruppe som heter Stena Sagas venner. Dette er en gruppe for de som liker å reise med danskebåten Stena Saga. Jeg er ikke veldig aktiv der, men det hender jeg stikker innom og ser hva som skjer.

Denne gruppa har fått god drahjelp av TVNorge programmet “Danskebåten” som er en dokumentarserie fra livet ombord på Stena Line sin båt Stena Saga, som daglig seiler mellom Oslo og Fredrikshavn. Serien gir oss et inntrykk av livet ombord både fra de ansattes, og fra gjestenes synsvinkel.

Båten har opp gjennom årene blitt kalt alt i fra partybåten til daskebåten, og de fleste som har vært ombord i denne båten vet at harryfaktoren er ganske så stor. Selvironien også.

Derfor synes jeg det var litt komisk da en av Facebookmedlemmene la ut en humoristisk kontaktannonse, der han søkte etter en spesifikk type dame med et bra utseende og en maksvekt, og at hun kunne få bo med han på en av suitene med dobbeltseng. Han toppet det hele ved å skrive at kvinnen måtte regne med å kunne bli byttet ut underveis.

Hjelpe meg for en reaksjon dette innlegget som nå tydeligvis er fjernet har fått. Jeg synes dette var humoristisk og morsomt, men hjelpe meg så mange som føler seg støtt. Spesielt noen damer har tatt seg veldig nær av dette. Det ropes om dårlig kvinnesyn fra trådstarter, samtidig som hun selv kaller vedkommende feit og lite attraktiv. Dobbeltmoral?

I disse #Metoo tider skal man jo være veldig forsiktig med hva man uttaler seg om, da alt kan bli tatt i verste mening og brukt mot deg, men her synes jeg enkelte får ta seg en bolle og smile litt. En slik “Kontaktannonse” kan umulig være seriøs, og ble nok postet nettopp med tanke på reaksjonene og som en spøk. Hvis samfunnet skal bli så tørt at man ikke kan le av dette så blir jeg nesten litt bekymret. Livet må være veldig kjedelig for enkelte.

Men det er nå min mening, så får alle andre ha sine. En ting som er sikkert er at vedkommende som postet dette innlegget fikk sin oppmerksomhet.

Del

Du vil også kanskje like