Hvit jul diskriminerer nå barn fra Vestlandet

Jeg tror årets adventstid har utmerket seg som den som har diskriminert og ødelagt flest barn noensinne.

Først var det den slemme nissen som spurte  barna om de hadde vært snille. Nå er det snøen som laver ned i julekalenderne på TV som gir barn på Vestlandet traumer.

Professor i religionsvitenskap, Anne Kalvig, går hardt ut både mot NRK og østlendinger, og hevder at det bare er disse som tror at snø er det som gir barna en lykkelig jul. På grunn av slemme og diskriminerende julekalendere på TV, går nå traumatiserte barn rundt på Vestlandet og må beroliges av sine foreldre fordi de tror det må snø for at det skal bli jul.

Nei. Nissen kommer nok ikke til barna på vestlandet likevel. Dette har ingen ting med at de ikke har vært snille eller spente nok. Sleden til nissen er utstyrt med meier, så han kommer rett og slett ikke frem.

Skal barn nå beskyttes mot selve livet?

Tror Kalvig seriøst at barn på vestlandet ikke tåler å se en julekalender med snø på TV uten å få traumer? Hva med alle barna på den sørlige halvkule, som har sommer om vinteren og vinter om sommeren. De feirer jo jul noen av disse også, og da er det sommer hos dem. Hva med alle barna i verden som har sommer hele året, og som aldri har sett snø? Mener Kalvig at alle disse barna har tapt sin barndom?

Ærlig talt. Vi bor i en verden med forskjellig klima. Jeg har sett julefilmer fra den sydlige halvkule der de julepynter palmer. Jeg får ikke mye julestemning av det selv, men jeg respekterer da at dette er deres tradisjon. Skal de synes synd på oss som må pynte en halvdau gran inne? Skal 90 prosent av alle julesanger og julefilmer nå gjøres om slik at vi får vestlandsvær? Skal “Jul i blåfjell” spilles inn midtsommers for å unngå snø på Røros? (Juli Blåfjell)

Do they know it’s christmas time at all?

Hele saken minner meg om en av verdens minst populære og mest nedverdigende julesanger gjennom tidene, skrevet av Bob Geldof og Midge Ure for Band Aid, en gruppe kjente artister som i 1984 sang for de sultrammede i Etiopia. Litt av teksten gikk slik:

And there won’t be snow in Africa this Christmas time. The greatest gift they’ll get this year is life.

Do they know it’s Christmas – Band Aid 1984

Å forvente at alle ønsker seg snø til jul er faktisk ganske hovent og nedverdigende.

Skivebom fra professor Kalvig

Jeg har følgende å si til Anne Kalvig: Vi bor langt nord på den nordlige halvkule. Snø er en del av vårt klima, og akkurat som resten av den nordlige halvkule, er det tradisjon med snø i julekalendere, julefilmer og julesanger. Dette kan du ikke få ødelegge. Jeg tror faktisk du tar dette mye hardere en barne du prøver å overbeskytte. Tanken er nok god men her skyter du skivebom!

Det er vel ikke rart at det er en økende andel barn og unge med psykiske plager når foreldrene skal pakke dem inn og beskytte dem, både mot julenisser som spør om de har vært snille og julekalendere med snø på TV. 

Hva blir det neste fra Vestlandet? Krav om regnmaskiner på Karl Johan 17. mai?

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *