Høyre, KrF og Venstre er for sensur likevel?

Er det likevel politikerne som skal sette føringen for hva institusjoner som får statsstøtte skal mene?

Les også: Liam Neeson er visst også bare et menneske

Den enkleste posten å kutte burde være støtten til Human Rights Service», skrev Høyres Heidi Nordby Lunde på Facebook nylig.

– Det bidrar verken til å fremme demokrati eller bygge ned konflikter, sier Lunde til Vårt Land. Hun får støtte av både venstre og KrF.

Skulle ikke politikerne holde seg for gode til å mene noe om dette?

Vi har akkurat hatt en debatt der det blir rettet kraftig kritikk mot politikere som ønsker å kutte støtten til Black Box teater etter deres stalking og snikfotografering av profilerte politikere og andre som de mente var rasister for så å vise bilder av husene deres i teaterstykket, Ways of seeing. Kritikken gikk ut på at det ikke var opp til politikerne å drive politisk sensur, og på den måten påvirke hvem som skulle få støtte og ikke ut ifra hvilket politisk ståsted de som fikk statsstøtte hadde. Mange av de samme politikerne som kritiserte ønsker nå å kutte støtten til HRS på grunnlag av deres politiske ståsted.

Jeg kan på ingen måte se at Black Box bidrar til å fremme demokrati eller bygge ned konflikter. Tvert imot. Likevel var det helt uaktuelt å kutte støtten til disse. De fikk til og med full politisk støtte av kulturminister Trine Skei Grande i «jobben» de gjorde.

Hva er egentlig forskjellen på det å gi statlig støtte til Black Box Teater og det å gi statlig støtte til Human Rights Service? Dette er to politiske motpoler, men de har da begge livets rett om vi skal tolke de siste måneders debatt rundt ytringsfriheten og politisk innblanding.

Hvis du er uenig eller har innspill i saken så bruk gjerne kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *