Hjelp!!! Nå blir folket alkoholisert av en times utvidet åpningstid på polet!

Blir regjeringens planer om å utvide Vinmonopolets åpningstider med en time på lørdager en realitet, vil dette føre til rene katastrofen når det gjelder alkoholisme og elendighet i følge Rusfeltets samarbeidsorganisasjon, Actis.

Les også: Forby privat fyrverkeri

Nettavisen skriver om FrP sin store fanesak som de nå har fått gjennomslag for. Polet utvider åpningstidene på lørdager og stenger kl. 16:00 i stedet for kl. 15:00.

Det var litt av en liberalisering

Generalsekretær Pernille Huseby i Actis sier til Dinside at de mener regjeringen nok en gang går inn for en alkoholpolitikk som legger til rette for økt konsum.

Alvorlig talt. Dersom en time lengre åpningstid på lørdager er det som skal til for at alkoholen skal flyte og folk mister kontrollen, tror jeg vi har et større problem. Dersom Huseby tror at dette var dråpen som fikk alkoholbegeret til å flyte over, bør hun vel kanskje heller se på avgiftssystemet.

Høye alkoholavgifter skaper høyere forbruk

Det er de høye alkoholavgiftene som skapet høyere alkoholforbruk i Norge. Det finnes jo som kjent ikke nøyaktige tall på dette, siden Systembolaget i Sverige ikke vil dele omsetningstall for butikkene ved grensa til Norge, men enhver som har vært en tur på disse utsalgene og sett hamstringen som bedrives av nordmenn på harryhandel, skjønner at det er norsk avgiftspolitikk som skaper høyere forbruk.

Actis og Pernille Huseby bør nok se nærmere på livets realiteter og ikke kun statistikk. Få ned avgiftene på alkohol slik at grensehandel og Taxfree-salget minker. Da har man bedre kontroll på konsumet, noe som må være en forutsetning for at man skal kunne uttale seg om hvilket forbruk som faktisk eksisterer.

Jeg lurer også veldig på hvordan resten av regjeringen klarte å lure KrF med på dette famøse påfunnet.

Del

Du vil også kanskje like