Gyldig fravær for å demonstrere – For noe tull!

Kravet om gyldig fravær for skoleelever som går i demonstrasjonstog for miljøet går inn i en rekke tullete forslag når det gjelder fraværsreglene for skoleelever.

Fra før har vi også kravet om gyldig fravær for å ta kjøretimer, noe jeg også synes er helt bak mål.

Hvorfor tror de at skolen er der?

Har disse elevene som mener de har krav på gyldig fravær for alt mellom himmel og jord glemt hvorfor skolen er der? Skolen er der for dem og ikke omvendt. Det er elevene som skal lære. Det er elevene som skal få seg en utdanning. Ikke skolen. Å tro at dette kan gjøres når det passer dem blir som å tro at du som voksen kan dukke opp på jobb akkurat når det passer deg. Nå må curlinggenerasjoen snart vokse opp.

Bortsett fra det å lære fag, er skolen også et sted der elevene skal lære seg å takle livet som voksene, både privat og i arbeidslivet. I arbeidslivet hender det også at det blir streik. Tror disse elevene at de som streiker mottar lønn fra sin arbeidsgiver? Det gjør de ikke. Er du fagorganisert så får du kanskje penger av fagforbundet ditt, men det er jo langt i fra alle som er det. Skolen er nødt til å være et sted som speiler samfunnet eleven en dag skal bli en del av. Hvis ikke kan det bli en veldig stor aha opplevelse å bli voksen. Det er nok ikke mange arbeidsgivere som gir de ansatte fri med full lønn for å gå i demonstrasjonstog heller.

Å streike skal ikke være gøy

Å streike koster noe. Det er ikke noe man gjør for å få fri fra skolen eller fordi det er kult. Det må elevene også forstå. En del av det å bli voksen er å prioritere. Brenner du så mye for en sak at du må gå i demonstrasjonstog midt i skoletiden, så får du også tåle fraværet dette gir deg.

Hvis argumentet er at utdannelse er bortkastet hvis vi ikke redder miljøet, så antar jeg at disse elevene som brenner så mye for miljøsaken at de er villig til å ofre utdannelsen sin for den, også avstår fra å bli med mor og far på ferie til Syden. Jeg antar også at de avlyser russefeiringen. Det er ikke mye som forsøpler mer og forsurer miljøet mer unødvendig enn disse to tingene. Her kan de virkelig bidra.

Det er snakk om prioritering.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *