Google og Apple tilbyr app som kan kontrollere kona

Visste du at via App Store og Google Play kan du laste ned en app som kan overvåke og kontrollere kona di og døtrene dine?

Les også: #Metoo – Tilsynet for høy moral

Appen Absher er ulovlig i den vestlige verden, og den er spesielt utviklet for Saudiarabiske menn. I Saudi-Arabia er de jo som kjent meget kvinneundertrykkende, og her kan menn fullt lovlig bruke denne appen for å overvåke og kontrollere sine koner og døtre.

Full kontroll

Aftenposten skriver at appen blant annet kan hindre kvinner i å søke jobb. Den sier i fra når en kvinne nærmer seg en flyplass, slik at mannen kan stoppe henne. Ved å trykke på en knapp i appen kan mannen tildele sin kone eller datter tillatelser til å bruke pass, mobiltelefon, søke jobb eller utvide området hun ønsker å bevege seg i. Takket være Apple og Google har kvinners liv blitt et digitalt fengsel.

Appen har rundt 10 millioner brukere, så det er ingen tvil om at den er populær blant menn i Saudi-Arabia. Den er utviklet av saudiarabiske myndigheter med hensikt på å gjøre offentlige tjenester digitalt tilgjengelig, dog med noen ekstra funksjoner som vi i den vestlige verden ikke kunne drømme om å ha.

Hva synes du om at kvinner kan kontrolleres med en app? Skriv gjerne en kommentar i kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *