Gjerrige influencere er ikke velkommen

Mange influensere lever godt med gratis ferier og hotellopphold betalt av hotellene selv, under forutsetning av at de skriver fine artikler og blogginnlegg om hotellene.

Et hotell har fått nok av dette.

Dagbladet skriver om White Banana Beach Club I Siargao I Filipinene som har fått nok av gjerrige influensere som vil «samarbeide» med hotellet mot et gratis opphold og gratis mat.

Vi trenger lønn, ikke selfies

Hotellet er lei av dette maset fra selvutnevnte «Influencere» og ber dem indirekte om å finne seg en jobb. Se hotellets innlegg på Facebook under.

Jeg må si meg ganske enig med dette hoteller. Å samarbeide med bloggere og influencere kan være god reklame, men når hotellet blir fylt opp av disse, går liksom vinningen opp i spinningen. Det virker dessuten som at mange er der mer i egen vinning en for å samarbeide med hotellet.

Det som er veldig spesielt er at influencere som har fått avslag på forespørsel om samarbeid ser ut til å gi hotellet falske dårlige anmeldelser på Facebook uten å en gang ha vært der.

Seriøst?

Er du så lite profesjonell at du gir noen en dårlig anmeldelse ut ifra at de ikke ønsker å samarbeide med deg må du jo være rimelig tett. Men igjen så er jo tittelen Influencer eller påvirker som det heter i Norge en ikke beskyttet tittel og alle kan kalle seg det. Da får man jo også mye rart. Slike som meg blant annet 😉

Jeg synes det er fint med bedrifter som står imot presset på denne måten. Det er ikke greit at noen skal føle seg presset til samarbeid i frykt for å få dårlig reklame. Da faller hele poenget med brukeranmeldelser bort og det går jo til syvende og sist bare ut over deg og meg.

Har du meninger om saken kan du skrive i kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *