Fremskrittspartiet lyver om bompenger

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp). Foto: Olav Heggø

Bompengedebatten raser som aldri før, og noe som irriterer meg grenseløst er Frp sin manglende ryggrad i debatten.

Les også: Hva slags borgerlig avgiftsregime er vi i ferd med å få?

Frp gikk i sin tid til valg med lovnad om at om de kom i regjeringsmakt, så skulle deres prioritet være å fjerne bompenger som betalingsmiddel, som etter deres mening var en avgift som urettmessig rammet bilistene.

De fikk nok en del stemmer på dette. Høyresiden vant valget i 2013, og det ble dannet regjering der Frp og Høyre dannet en samarbeidsregjering. I januar 2018 ble også Venstre med i denne regjeringen.

Selv om Frp fikk samferdselsministeren med Ketil Solvik-Olsen frem til 2018, og nå Jon Georg Dale fra samme parti, har det aldri vært så mange bomstasjoner, bomringer og så høye avgiftssatser i bommene som det er i dag. Bomstasjonene spretter opp som paddehatter.

Miljø- og samferdselsbyråd i Oslo Lan-Marie Nguyen Berg (MDG) og byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) har de siste dagene gått ut og sagt seg lei av å være hoggestabber for bom-motstandere, og at regjeringen må ta sin del av ansvaret.

De har for så vidt rett. I fra å være et parti som var totalt i mot bompenger som betalingsmidler for nye veiprosjekter, har Frp nå aktivt gått inn for at bompenger må til. Folk som roper høyt om at man må stemme Frp for å få fjernet bommene har ikke fulgt med.

Jeg mener Frp er hyklere i denne saken da de svarer kritikken til Berg og Johansen med følgende:

Ja vi er nå for bruk av bompenger som betalingsmiddel, men forskjellen på oss og byrådet er at vi vil bruke pengene bilistene betaler i bommen på vei, mens byrådet vil bruke pengene på alt annet enn vei. Dette er en kraftig modifisering av valgløftet Frp ga i 2013 om at bommene skulle vekk.

Til syvende og sist er det viktigere ting enn bomring og pendlerutgifter som bør avgjøre hva man stemmer ved neste valg, men det påvirker i stor grad folks hverdag og økonomi, og er dette virkelig avgjørende så bør man sjekke nøye hva Frp faktisk mener eller kommer til å mene i denne saken.

Del

Du vil også kanskje like