Forbud mot salg av tomme julekalendere på Vinmonopolet

…Men er de fylt med alkohol så er det greit.

I fjor solgte vinmonopolet nesten 2000 julekalendere. I år må de destruere resten.

VG skriver om Helse- og omsorgsdepartementet som setter foten ned for salg av Vinmonopolets gaveeske med plass til 24 flasker. Restlageret blir destruert.

I følge Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) blir julekalenderen avviklet etter god dialog med Vinmonopolet. Hun sier det er fordi Vinmonopolets oppgave er “Kun å selge alkoholholdige varer og festdrinker”.

– Vinmonopolet skal ikke konkurrere med andre selskaper, og derfor heller ikke selge andre produkter, sier statsråden.

Nei. Det er sant. Vinmonopolet skal ikke konkurere. Det er vel derfor det heter VinMONOPOL?

Dette var da et veldig lite Frp-aktig utspill. Er ikke Frp for nettopp fri konkurranse og fri alkoholflyt til folket? Er et Frp i regjering et mer voksent og formyndersk Frp?

Ja de er nok det. Det har vi sett i flere saker slik som f. eks bompenger og innvandring. Dette er holdninger som tilhører helt andre partier i en helt annen fløy i den norske politikken.

Men hvorfor Vinmonopolet plutselig ikke skal få selge en julekalender som består av flaskeholdere for 24 flasker skjønner jeg faktisk ingenting av. Det hører også med til historien at Vinmonopolet får lov til å selge flaskeholdere for 24 flasker, dersom de fyller disse opp med flasker med alkohol. Skjønn logikken de som kan. Dessuten får de fortsatt lov til å selge gaveesker da.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *