Flaut for T-banen

Foto: Birgitte Haneide/Ruter

Hvorfor klarer T-banen i Stockholm det T-banen i Oslo ikke klarer?

Aftenposten skriver om Flexus-sperreportene som ble en stor skandale. De har kostet millionvis og stått nytteløst på T-banestasjonene i 13 år. Nå skal de bort.

Det skyldes på sikkerhetsrisiko, og at det må stasjoneres et stort antall personal på T-banestasjonene for å kunne åpne disse portene ved en evtentuell nødsituasjon. Ja … hvorfor ikke?

For å ta en rask sammenligning av T-banesystemet i Oslo og Stockholm, så er altså T-banestasjonene i Stockholm bemannet, både med billettører, vakter og informasjonspersonell. Er det noe du lurer på er det alltids noen å spørre. Er det derfor sperreportene der også virker? Ja tror jeg.

T-banestasjonene i Oslo er sjeldent bemannet med unntak at et par av de største stasjonene der det sitter en eller to personer bak en luke. De eneste ansatte du evt, kommer i kontakt med er billettkontrollører, og de er sjelden eller aldri til hjelp uansett.

Ruter hadde som alle andre T-baner rundt omkring en plan om effektivt å stoppe sniking da de i sin tid installerte disse sperreportene. De tenkte nok ikke over at brannvesenet ville komme med et krav om bemanning. Derfor endret de plutselig mening og unnskylder nå fjerning av disse sperreportene med at forholdet mellom T-banen og de reisende er basert på tillit. What? De vil ikke bruke penger på personal som bla. Kan betjene disse portene. Det er sannheten.

I mellomtiden er det brukt over 600 millioner kroner på disse portene som aldri ble tatt i bruk og som nå fjernes.

Dette er flaut for Ruter.

Del

Du vil også kanskje like

One thought on “Flaut for T-banen

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *