Fjerne halv skatt i desember…For noe tull

I et leserinnlegg i Nettavisen skriver Frode Ekli at halv skatt i desember må fjernes for å unngå økt kjøpepress i jula. Han mener det er feil at staten skal spare for deg til julehandelen.

Nå har formynderiet gått for langt.

Ved siden av forslaget om at bankene skal regne ubrukt kredittgjeld som total gjeld, føyer dette seg inn i en rekke av tullete formynderske forslag den siste tiden. Det virker som at det antas at vi nordmenn ikke evner å ta ansvar, eller ta vare på oss selv. Vi skal formyndes og gjetes gjennom livet, og kastes fra det ene sikkerhetsnettet til det andre. Forslagene kommer ofte fra folk som tilsynelatende har bedre råd enn de fleste selv. Vet de bedre enn folk flest?

Er det virkelig slik at den gemene hop ikke er i stand til å ta vare på seg selv? Er det sånn at fordi noen ikke klarer å stå imot presset, enten det gjelder å kjøpe dyre julegaver, ta opp dyre kreditt lån, eller lar være å betale regninger, så skal vi alle beskyttes mot oss selv?

Jeg er myndig

Da jeg ble 18 ble jeg myndig og ansvarlig for mine handlinger. De fleste blir det på sin 18 års dag. Skal vi ikke da være i stand til å ta vare på oss selv?

Halv skatt i desember er en helt frivillig ordning. Ber du arbeidsgiver trekke som normalt så gjør de det. Selv setter jeg overskuddet inn på konto, slik at jeg kan betjene evt, baksmell når denne kommer. Ja..så gjerrig er jeg. Jeg har aldri følt det kjøpepresset det skrives om i leserinnlegget til Ekli. Jeg må ha meg frabedt at andre skal styre over min økonomi. Folk må da ha såpass mye selvtillit og selvdisiplin  at de klarer å styre seg. Hvis ikke må vi ta tak i de individene det gjelder og ikke ta alle under en kam.

Med ønske om en fortsatt god og fornuftig julehandel.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *