Falske nyheter om «Grevinnen og Hovmesteren» skapte furore

Sprer avisen VG falske nyheter?

Det er vel bevist en gang for alle at veldig mange mennesker leser overskrifter og kun overskrifter når de skummer nettavisene. Ikke ser de ut til å bry seg om i hvilke medier overskriftene er skrevet heller.

Satiremagasinet Vredens Gnag som er et magasin drevet av VG, skrev her om dagen at NRK fjerner «Grevinnen og hovmesteren» etter metoo-kritikk.

«Grevinnen og hovmesteren» i påstått meetoo-skandale

Det ble blant annet skrevet at det hadde kommet inn mange klager i fra representanter fra Kristelig Folkeparti, om at det ble drukket for mye og at Grevinnen utøvde sexpress mot sine ansatte.

NRK hadde derfor i følge Vredens Gnag bestemt at programmet som samler hele Norge foran TV-skjermen nå var en saga blott.

Vredens gnag skriver til slutt i artikkelen der NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen angivelig blir intervjuet om saken:

– I 2019 vil TV-seerne få servert en økologisk variant der skinnfellen er skiftet ut med et hampteppe og drikkevarene er flere varianter av urte-te.

– Grevinnen skal spilles av Sissel Kyrkjebø og hovmesteren av Jonas Gahr Støre. Det blir samtaler og dialog, sier Eriksen.

– Ikke noe «same procedure as every year..»?

– Nei. De går hjem til sine respektive ektefeller klokken 21.30. Med brodder og refleks.

Bilde: Skjermdump fra nettsiden Vredens Gnag

Folk kan umulig ha lest artikkelen før de kommenterte

Kommentarfeltet kokte over, og ifølge VG selv hadde over 600 personer reagert i innleggets kommentarfelt mandag.  NRK har også fått flere henvendelser i anledning saken. Det er merkelig at så mange mennesker går så til de grader fem på. De kan jo umulig ha lest artikkelen.

Vredens gnag er som de fleste burde se en satireside som harselerer med aktuelle temaer. I dette tilfellet synes jeg VG strekker strikken ekstra langt da denne artikkelen ikke er satire men rett og slett falske nyheter.

Er VG ute å kjører her?

Definisjonen på satire er i følge Wikipedia er vittig spott, det vil si en forteller- eller kunstform som kritiserer eller kommenterer mennesker, samfunn, politikk, fenomener og tanker i samtiden på en humoristisk og poengtert måte. Falske nyheter er ikke en del av denne definisjonen.

Er dere litt i gråsonen av hva som er greit VG?

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *