Erdogan – Tyrkias svar på Adolf Hitler

Tyrkias statsminister, Recep Tayyip Erdogan truer med å sende islamfiendtlige australiere hjem i kiste. Foto: Shutterstock

Australias regjering reagerer kraftig på Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, sitt utspill i forbindelse med terrorangrepene mot de to moskeene i Christchuch på New Zealand.

Det var australieren Brenton Tarrant som gjennomførte den grusomme terroraksjonen.

Erdogan som kalte moskeangrepene for et angrep på Tyrkia og islam, advarte antimuslimske australiere om at dersom de kom til Tyrkia ville de bli sendt hjem i kister akkurat som sine besteforeldre.

Sparker et folk som ligger nede

Tusenvis av Australske menn mistet livet i slaget ved Gallipoli i Tyrkia under første verdenskrig. Slaget førte til seier for det osmanske riket, og store tap for de allierte styrkene som Australia var en del av. Det er denne hendelen Erdogan nå kaster politisk mynt om i et kynisk politisk spill der han kommer med trusler mot australske borgere og bruker terroristens egne videoklipp i en kynisk valgkamp og i egen vinning. Han angriper et land i sorg.

Erdogan har gjennom flere år som «diktator» vist en særegen evne til manipulasjon gjennom tordentaler, propaganda og trusler mot alle som er imot hans lederstil. Mennesker har blitt arrestert og torturert bare ved å ha vært uenig i politikken han fører. Dette så vi veldig godt under det mislykkede forsøket på statskupp i Tyrkia i 2016 der statsansatte, lærere og journalister spesielt fikk gjennomgå. Et statskupp som det spekuleres i om Erdogan selv arrangerte for å få enda mer makt til å kunne kneble sine motstandere.

Erdogan og Hitler

Jeg vil påstå at Erdogan og Hitler har skummelt mye til felles når det gjelder å konspirere, manipulere og bruke tragedier i et usmakelig maktspill og i et propagandamaskineri for å styrke sin egen posisjon. Han får etter min mening Donald Trump til å virke som en speidergutt i forhold. Hvorfor går han ikke ut og fordømmer all terror?

Jeg tror aldri det ville falt den svenske statsministeren Stefan Löfven inn å drapstrue alle innbyggerne i Usbekistan etter terroraksjonen i Stockholm i april 2017. Erdogan skylder på et helt folk etter en gal manns handlinger. At terror utføres av ekstremister på tvers av religion, og at disse terroristene er en trussel mot menneskeheten uavhengig av religion, ser ikke ut til å passe inn i det kyniske spillet Erdogan spiller.

Et velfungerende propagandamaskineri

Erdogan nører akkurat som Hitler gjorde opp under hat og fremmedfrykt mot folkegrupper basert på etnisitet, nasjonalitet og religion. Han har et velfungerende propagandamaskineri som går ut på å sette folkegrupper internt i Tyrkia og i vesten opp mot hverandre. Han fengsler folk som ikke passer inn i eller truer hans politiske bilde. Dette er farlig og hører ikke hjemme i et samfunn som skal bygges på samhold på tvers av religioner og nasjonaliteter.

Erdogan skaper hat som igjen skaper vold og terrorisme. Ergo er han akkurat like ille som terroristene.

Har du meninger om dette? Legg igjen noen ord i kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like

One thought on “Erdogan – Tyrkias svar på Adolf Hitler

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *