Er Sylvi listhaug fortsatt min helt?

Foto: Justisdepartementet

Artikkelen ble første gang publisert i mars 2018 i forbindelse med rabalderet rundt Sylvi Listhaug (FrP) sitt Facebookinnlegg som førte til at hun måtte trekke seg som justisminister.

Rabalderet har delvis våknet til liv igjen, og mange politiske motstandere liker dårlig at hun nå er tilbake igjen som eldre- og folkehelseminister. Da det politiske jordskjelvet som gjorde at hun måtte gå av som justisminister i fjor var et faktum, følte jeg en kvalme over hvordan politikere utnytter situasjonen for å fremme sine egne agendaer eller skjule sin egen udugelighet ved å gå løs på sine motstandere på en måte som mangler sidestykke i norsk historie. Jonas Gahr Støre (Ap) er vel prakteksempelet på hvordan en simpel mann og politiker som var i ferd med å miste all tillitt i eget parti, utnyttet Listhaug-saken for å få fokuset vekk fra sin egen udugelighet og over på en politisk motstander.

Grunnen til at jeg skrev artikkelen var noe så dumt som at Facebook begynte å fylles med poster fra folk som ville vite hvem som støttet Sylvi Listhaug slik at de kunne slette dem som venner. Da syntes jeg det var greit å si i fra hvor jeg stod for slike venner var ikke jeg interessert i å ha.

Orginalartikkelen finner du på eblogg.org

Les også: Helt riktig å fjerne Sylvi Listhaug sitt Facebook-innlegg fra 22. juli- senterets undervisningsoppleggSylvi Listhaug er min helt

Jeg har ved et par anledninger den siste uka sett Facebookposter fra folk som ønsker å vite hvem av vennene deres som støtter Sylvi Listhaug (Frp). Grunnen er at de da vil slette dem som venner. Dette er ikke bare respektløst, men det støtter opp under folks frykt for å dele sine politisk ukorrekte meninger. I Norge har det nemlig blitt slik at du enten har feil meninger, eller så har du riktige meninger. Enten er du snill, eller så er du slem. Det har den siste ukas hendelser virkelig vist.

Les også: De største nett-trollene er ulvetilhengere, syklister og miljøfanatikere

Jeg vet ikke hvor verden er på vei men jeg ønsker å si følgende:

I dag er en sørgelig dag for Norges demokrati og for kvinnesaken. Den heksejakten som har pågått den siste uka hører ikke hjemme i den offentlige debatt. Ingen mennesker skal trenge å bli utsatt for slik hets uansett hvem de er og hva de mener. Jonas Gahr Støre (AP) har virkelig vist hva han er laget av, og jeg er veldig glad for at hans mislykkede forsøk på statskupp ble avverget av en voksen Justisminister, som gikk av for å redde en regjering som er lovlig valgt av folket.

Dette er min mening, og dersom jeg har noen venner som er så dumme at de ønsker å slette meg som venn som følge av dette så fortjener de ikke mitt vennskap.

Vennligst slett meg.

Les også: Når politikere ikke viser normal folkeskikk – Hvorfor skal folk flest gjøre det?

Det hyles fra venstresiden om mangel på anstendighet i den offentlige debatt. Men det gjelder visst ikke dem selv.

Inga Marthe Thorkildsen (SV) sitat: – Hadde jeg vært Listhaug, hadde jeg rødmet av skam. Hun: Takker for støtten fra rasistene. – Sitat slutt

Eskil Pedersen (AP) sitat: – At hun stolt viser frem blomsterhav blant annet fra rasistiske konspiratoriske grupper på nett, viser at hun slett ikke forstår hva hun måtte beklage fra stortingets talerstol. – Sitat slutt.

Han følger opp dette sitatet med at han ikke vet hvem dama (Ruth) er engang. Det var hun som tok initiativ til blomsteraksjonen. Blomstene kom stort sett fra vanlige folk, men det var ikke så nøye. Hun, jeg og alle andre som støtter Sylvi, blir av disse to stemplet som rasister og ABB konspiratører. Er dette greit? La oss heller ikke glemme Inger Heidi Francker som er styremedlem i Vestby Arbeiderparti, som via en nå slettet Twitterkonto prøvde å presse Interflora til å la være å sende blomster til Listhaug.

Dette er ikke bare forkastelig av en politiker men flere av disse utspillene er antagelig også straffbare. Støre dro 22. juli kortet og hevder at Listhaug sin Facebookpost nører oppunder hatet mot arbeiderpartiet og mer terror, noe han er sterkt kritisert for av flere som ble direkte rammet av 22 juli terroren. Listhaug har beklaget sine uttalelser flere ganger. Det har ikke disse. Nå er venstresiden i gang med å angripe Per Sandberg med gamle utsagn før han engang har fått startet opp i sin nye jobb som justisminister.

Tolker jeg det rett er det greit med uanstendighet fra venstresiden (de snille) mens alt som sies fra høyre hold kan tolkes som høyrepopulistisk, rasistisk og ufølsomt.

Les også: De «Tolerante» fordømmende sosialister

Listhaug drar skorper av problemer som venstresiden i norsk politikk ikke vil vedkjenne seg. Hun snakker direkte om reelle problemer som motstanderne hennes ikke vil vite av. De svarer med å tillegge henne og hennes tilhengere meninger og holdninger de ikke har. Dette er ikke noe annet en feigt og viser en total mangel på eller vilje til å styre landet på en måte som er til det beste for dets innbyggere. Sylvi Listhaugs påstand om at Jonas Gahr Støre er uegnet som statsminister stiller jeg meg 100% bak.

Jeg sier som forfatter Anne B. Ragde. Sylvi Listhaug er min helt!!!Så sier jeg fortsatt som forfatter Anne B. Ragde. Sylvi Listhaug er min helt?

Vel…Hun er nok ikke min helt lengre, og det er mye av det hun sier som ikke jeg er enig i. Dessuten tilhører hun et parti som har vist særdeles liten handlekraft i regjering, og som har måtte svelge enda flere kameler enn det selv SV måtte under forrige regjering. Men jeg synes fortsatt hun er en ekstremt dyktig og klarttalende politiker, noe vi har stor mangel på i norsk politikk.

Å ja…man har faktisk lov til å like politikere man ikke nødvendigvis er enige med, bare så det er sagt…om noen skulle lure.

Har du innspill eller synspunkter i saken så kan du skrive i kommentarfeltet under

Les også: Fremskrittspartiet lyver om bompenger

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *