Er demokratiet en skam for Norge?

Simen Bondevik (KrFU) skriver i et leserinnlegg i Aftenposten at det er to gryende opprør i Norge; klimaopprøret ledet an av oss unge og bompengeopprøret ledet an av voksne. 

Artikkelen er også publisert i Aftenposten

Les også: Lever vi i et politisk bakvendtland?

Bondevik blander kortene. Mange voksne støtter ungdommens klimaopprør. Mange voksne er genuint opptatt av å bedre klimaet. Mange voksne gjør det de kan i hverdagen for å bedre klimaet. Det er ikke så svart og hvitt som Bondevik skal ha det til. Det er ikke oss mot dem.

Det er når hverdagen ikke lenger går opp at de voksne reagerer på bomavgifter som slår ut familieøkonomien. Bondevik ble trolig selv kjørt av voksne til fotballtrening, håndballtrening osv. Jeg har også lyst til å gi mine barn en hverdag med aktiviteter og muligheten til å utvikle sitt potensiale. Hvorfor skal økte bompengeavgifter være det som fratar mine barn aktiviteter fordi hverdagen ikke går opp uten bil?

Bondevik har ikke rukket å oppleve frustrasjonen foreldre har når de må snu hver eneste krone som følge av en fullstendig usosial utgift som ikke gagner miljøet stort. Alternativer til bil lar vente på seg om du ikke bor midt i sentrum, og mange MÅ fortsatt kjøre og betale. Da blir det opprør.

Det er synd å høre en politikerspire si at bompengesaken er en skam for Norge. Folk føler seg tråkket på. Da hever folk stemmen og krever å bli hørt. Slik fungerer demokratiet. Det er jeg glad for.

Har du kommentarer til det jeg skriver kan du bruke kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *