En mørk tid for VG

Verdens Gang som er Norges største tabloidavis har en lang og traust historie bak seg. At de nå begynner å produsere historier selv i form av fake news er skremmende.

Les også: Nei Arbeiderpartiet – Det er ikke Giskes dans som får Ap til å stupe

De fleste har vel sett TV2 sin reportasje om hva som faktisk skjedde, og om hvordan Sofie ble behandlet da VG-journalist Lars Joakim Skarvøy skulle produsere en sak som ikke hadde rot i virkeligheten. Ifølge Sofie la Skarvøy ord i munnen på henne og presset henne, noe som gjorde at historien ble en helt annet enn virkeligheten

Hvilke konsekvenser bør det få for en avis og de ansvarlige når de opptrer på denne måten? Hvilken konsekvens bør det få for en journalist som med viten og vilje produserer fake news som fører til karakterdrap på de involverte?

Det var Sofie som danset med Trond Giske (Ap) i videoen fra BAR Vulkan som skapte et mediestyr som kostet Trond Giske dyrt og som fikk valgkomiteen til å vrake han fra alle verv.

Dette hører ikke hjemme i et sivilisert samfunn og pressens troverdighet har med dette fått seg en alvorlig knekk.

Jeg håper de ansvarlige blir stilt til ansvar for det de har gjort. En slags beklagelse har avisen gitt, men med flere forbehold. Dette er ikke bra nok.

Det er ikke pressen som skal styre Norge. I dette tilfellet ser det ut som det er nettopp dette som har skjedd og det er skummelt.

Har du meninger i saken? Legg igjen en kommentar under.

Les også: Når Fagforbundet selv blir overgriperen

Del

Du vil også kanskje like

One thought on “En mørk tid for VG

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *